Bitcoin-investeerders blijven accumuleren tijdens prijsdalingen

Het veel gevolgde crypto-analyseplatform IntoTheBlock heeft in een nieuw rapport aangegeven dat Bitcoin (BTC) mogelijk aanzienlijke niveaus van accumulatie ervaart te midden van prijsdalingen. Het gaf namelijk aan dat het de netflow-metriek van Bitcoin volgt, waarbij de totale uitstroom van BTC van cryptocurrency-beurzen minus de totale instroom gedurende een periode van zeven dagen wordt gevolgd.

Uit deze gegevens blijkt dat er positieve uitstromen te gezien zijn, dit wil zeggen dat marktdeelnemers BTC terugtrekken van gecentraliseerde beurzen. Dit wijst op zijn beurt weer op accumulatie. Het gaf het volgende aan:

“Bijna een half miljard aan Bitcoin verliet de gecentraliseerde beurzen [vorige week], waarbij investeerders schijnbaar graag wilden accumuleren in de buurt van het $40k-niveau.”

Gegevens van IntoTheBlock laten ook zien dat zelfs als Bitcoin meer dan 40% onder de hoogste prijs ooit van ongeveer $69.000 blijft, de meerderheid van de BTC-investeerders groene cijfers kunnen overleggen. Volgens IntoTheBlock zit dan ook zestig procent van de Bitcoin-houders ‘in the money’ of boven de break-evenprijs, terwijl ongeveer 35% Bitcoin met verlies vasthoudt.

Kijkend naar Ethereum (ETH), gaf IntoTheBlock aan dat het toonaangevende smart contract-platform vorige week een netto-instroom registreerde, tegen een trend van vier weken van netto-uitstroom. Het zei het volgende:

“ETH registreerde een instroom van ongeveer $100 miljoen in gecentraliseerde beurzen na vier opeenvolgende weken van grote uitstroom.”

Dit kan dus betekenen dat Ethereum-investeerders zich klaarmaken om te verkopen. Het kan dus gezien worden als een bearish signaal.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!