Terra’s UST stablecoin neemt derde plaats over

Gisteren was vrijwel iedereen binnen de crypto-markt met bewondering aan het kijken naar het nieuws van TerraUSD (UST). De stablecoin van Terra drong namelijk de top 3 binnen door Binance USD (BUSD) in te halen op het gebied van marktkapitalisatie. UST is momenteel de snelst groeiende stablecoin in de markt, wat nog een mijlpaal geeft aan de prestatie van het Terra-ecosysteem. Met een marktkapitalisatie van $82 miljard staat Tether (USDT) op de eerste plek en USD Coin (USDC) staat op de tweede plek met $49 miljard aan marktkapitalisatie.

BUSD ingehaald door UST

Medio november is Terra’s stablecoin begonnen met het oppompen van de marktprijs. Daarmee heeft het geleidelijk de marktkapitalisatie met 525% kunnen verhogen. Op deze manier heeft het de derde plek kunnen overnemen van BUSD op 18 april. Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie gelijk aan $17,4 miljard. Bovendien heeft BUSD de afgelopen 24 uur een handelsvolume van $2,26 miljard.

UST is een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin die in september 2020 door de Terra-community werd geïntroduceerd. Binnen twee jaar heeft UST heel goed gepresteerd door enorme records te bereiken. De gebruiker dient bovendien een reserve-actief, de Terra (LUNA), verbranden om dezelfde hoeveelheid UST te slaan.

Nudat UST de derde plek heeft overgenomen van BUSD is het trending gegaan op de sociale media. Het bullish momentum van Terra’s stablecoin zal daarnaast voor een impuls kunnen zorgen voor het hele Terra-ecosysteem. De Terra-blockchain heeft namelijk ook een goede run gekend, ondanks de onzekerheid van Bitcoin (BTC). Gister steeg het native token van de Terra-blockchain, LUNA, namelijk van $75 naar bijna $90. Met een all-time high van $119 zal het ongetwijfeld binnenkort weer een poging doen om deze te doorbreken. Mocht de groei van de Terra’s stablecoin nog niet klaar zijn, dan is de vraag relevanter wanneer dit gaat gebeuren in plaats van of het gaat gebeuren.