Crypto is dood volgens ontwikkelaar Andre Cronje

Andre Cronje, de populaire DeFi-ontwikkelaar, heeft maandag de spot gedreven met de cryptocommunity over zijn focus op rijkdom en ego. Hij zei onder andere dat de crypto-ruimte dood was. Ook riep hij op tot meer regelgeving om beleggers te beschermen. De opmerkingen van Cronje komen slechts weken nadat de ontwikkelaar de crypto-ruimte verliet. Cronje wordt ook wel de peetvader van DeFi genoemd en heeft zich teruggetreden uit posities bij Fantom en Yearn Finance.

Maandag schetste Cronje meer redenen voor zijn abrupte vertrek en sprak hij zich uit over zijn desillusie met crypto in zijn huidige vorm. Ook bekritiseerde hij de prevalentie van een snel rijk worden mentaliteit en verklaarde hij dat crypto dood is.

Cronje wil meer regulering

In een blogpost heeft Cronje gezegd dat hij nog wel geloofd in de kernprincipes van crypto, zoals zelfbewaring en financiële empowerment. Toch is hij van mening dat een groot deel van de ruimte nu wordt aangetrokken door rijkdom, rechten en ego. Hij zei dat recente ontwikkelingen in de ruimte de noodzaak van meer crypto-regulering benadrukten, niet om fraude te voorkomen, maar eerder om beleggers ertegen te beschermen. Cronje zei:

“Het is als een kind dat zijn vinger in een stopcontact probeert te steken, je stopt ze, voordat ze kunnen leren waarom ze dat niet zouden moeten doen. Op een dag zullen ze het begrijpen, maar vandaag niet.”

Cronje vergeleek de crypto-ruimte met de begindagen van het monetaire beleid, waar een groot deel de vooruitgang alleen met vallen en opstaan werd bereikt. De cryptocommunity lijkt veel van zijn fouten echter te herhalen.

Cronje, die nu een platform voor investeringsbankieren lijkt te leiden, zei dat hij niet van plan is om terug te keren naar de ruimte in zijn huidige vorm en noemde het ‘de badlands’. Uiteindelijk verwacht hij wel dat crypto de cirkel rond zal maken. Dit zal aanleiding zal geven tot een blockchain-economie die wordt aangedreven door vertrouwen, in plaats van hebzucht.

Cronje’s opmerkingen komen te midden van een van de meer ernstige crypto-correcties die de afgelopen tijd zijn gezien. De ruimte heeft de afgelopen maanden ook een groot aantal hacks en oplichting gezien, waaronder de grootste ooit. Hoewel overheden ook werken aan meer crypto-regelgeving, is het onduidelijk of de optimistische toekomst van Cronje zal uitkomen.