Polkadot koers

Coin Bureau houdt deze, op Polkadot-gebaseerde, altcoin in de gaten

De gastheer van het populaire crypto-gerelateerde YouTube-kanaal Coin Bureau, simpelweg bekend als Guy, heeft in een recentelijke video uitgelegd waarom hij zo optimistisch is over een bepaalde op Polkadot gebaseerde altcoin.

Het project waar de Coin Bureau-host enthousiast over is, is EVM-compatibel slim compatibel platform Moonbeam (GLMR), dat op 11 januari live ging op Polkadot en daarmee de eerste volledig operationele parachain op Polkadot (DOT) werd.

Moonbeam is een Polkadot parachain. Wat het doet, is het “een stuk eenvoudiger maken om applicaties op Polkadot-blockchain te bouwen in vergelijking met het implementeren van een volledige parachain of parathread.” Dankzij de Ethereum-compatibiliteit “kunnen ontwikkelaars bestaande Solidity smart contracts en DApp-frontends naar Moonbeam implementeren met minimale wijzigingen.” Nog specifieker:

“Substraat is krachtig maar complex. Met een op Moonbeam gebaseerde applicatie hoef je je geen zorgen te maken over economische tokenmodellen, uitgifteschema’s, governance, stimuleringsnodes of beveiliging – die allemaal nodig zijn bij het lanceren van je eigen blockchain.

Je kunt gebruikmaken van de volledige verbinding van Moonbeam met de Polkadot Relay Chain, waarvoor het economische model van Moonbeam voortdurend betaalt. Dit is veel minder duur dan alleen betalen voor op parachain of parathread gebaseerde toegang.

Je krijgt een soepel upgradepad van een Moonbeam smart contract/DApp naar een volledige parachain of parathread (als en wanneer je de schaalbaarheid en volledige controle nodig hebt die hoort bij het runnen van je eigen blockchain).”

In een eerdere YouTube-video, die op 8 april werd gepubliceerd, vertelde Guy zijn kijkers al dat hij Moonbeam in de gaten hield, aangezien de ontwikkelaar PureStake van Moonbeam aanzienlijke middelen aan de on-chain-functies van het project besteedt, naast het opbouwen van partnerschappen en het uitrollen van een premieprogramma. Hij zei het volgende:

“Onder deze ecosysteemimplementaties en -integraties bevindt zich een groot aantal DeFi- (gedecentraliseerde financiering), GameFi- en NFT- (non-fungible token)-projecten, wat betekent dat PureStake zijn ogen zou kunnen richten op het bouwen van een eigen Moonbeam-ready NFT-marktplaats of misschien zelfs een GameFi-protocol.”

Guy waarschuwde dat het project aanzienlijke uitdagingen te wachten staat, ondanks de veelbelovende toekomst. De YouTube-ster merkte op dat Moonbeam concurrentie heeft voor cross-chain-oplossingen buiten het netwerk van Polkadot, waarbij sommige concurrenten bogen op een grotere gebruikersacceptatie en gedecentraliseerde applicaties.

Guy merkte ook op dat het ecosysteem van Polkadot “de laatste tijd minder aandacht lijkt te hebben gekregen”, en vroeg zich af of gebruikers haast zouden hebben om op Ethereum gebaseerde DApps op het Polkadot-netwerk te gebruiken.

Volgens de Coin Bureau-host heeft de meerderheid van de Ethereum-ontwikkelaars zich gecommitteerd aan het bouwen op Ethereum layer-2’s, zoals Arbitrum of Optimism. Hed betoogde dat het succes van Moonbeam uiteindelijk zou afhangen van het vermogen om gebruikersacceptatie te genereren, maar dat het project een “veelbelovende toekomst” had als een dynamische en veelzijdige blockchain.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN