CEO: Microstrategy investeert in de toekomst door Bitcoin

Bitcoin-bull Michael Saylor onthulde zijn intentie om de Bitcoin (BTC) strategie voort te zetten in een brief aan de aandeelhouders van Microstrategy.

In een brief aan de aandeelhouders van MicroStrategy heeft Michael Saylor, CEO van het bedrijf, donderdag zijn overtuiging herhaald om door te gaan met de jarenlange bitcoinaankopen. Het document was bedoeld om de basis te leggen voor de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die gepland staat op 22 mei 2022.

De CEO beloofde ook dat MicroStrategy, het beursgenoteerde bedrijf met de meeste bitcoinbelangen, door zou gaan met het kopen van meer BTC en zijn software-intelligentiediensten aan een bredere klantenbasis zou aanbieden.

Saylor maakt zijn Bitcoin-strategie nog duidelijker

In de brief schetste Saylor de bitcoinstrategie van het bedrijf als “een aanvulling op onze analytische software- en dienstenactiviteiten”, een manier die de groei van het klantenbestand van ondernemingen zal versterken. Naast het versterken van zijn bedrijfsstrategie om de visie van Intelligence Everywhere na te streven, beschouwde het bedrijf zijn parallelle strategie om bitcoin te verwerven en vast te houden als een groot succes.

Saylor’s strategie om BTC te verwerven is sinds 2011 gediversifieerd naar het gebruik van de opbrengsten van schuld- en aandelentransacties. Het business intelligence-bedrijf begon in augustus 2020 al bitcoin te accumuleren via overtollige kasstromen uit operaties.

Later heeft het bedrijf het tempo van de accumulatie opgedreven door gebruik te maken van obligaties, aandelen en leningen met onderpand voor crypto’s om meer bitcoins te kopen voor zijn schatkist.

Saylor beschreef zijn bedrijf ook als “innovatie zit in ons bedrijfs-DNA.” Hij merkte op dat MicroStrategy in de jaren ’80 pionierde met datamining software, in de jaren ’90 vroeg was met de web-revolutie, en in de jaren 2000 mobiele analyses en cloud-gebaseerde analyses omarmde.

129.218 BTC op de balans van MicroStrategy

MicroStrategy heeft momenteel, samen met zijn dochterondernemingen, 129.218 bitcoins op de balans staan, met een totale inkoopwaarde van 3,97 miljard dollar voor een gemiddelde van 30.700 dollar per munt.

In een panel op de Miami 2022 Bitcoin-conferentie met Ark Invest’s CEO Cathie Wood afgelopen donderdag, zei Saylor dat hij “bullisher dan ooit was over Bitcoin” en het eens was met Wood’s voorspelling dat BTC $1M per munt zou kunnen bereiken tegen 2030.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!