Celsius CEO, Mashinsky, gelooft dat BTC het goed doet in een recessie

Sommige experts voorspellen dat er volgend jaar een recessie zal plaatsvinden in de Verenigde Staten, vanwege het agressieve verkrappingsbeleid van de Federal Reserve. Alex Mashinsky, CEO van Celsius Netwerk, sprak in een interview met Kitco News zijn ideale strategie in deze situatie. Volgens hem dien je je niet te verzetten tegen de Fed, wat betekent dat hij zich terugtrekt uit de Amerikaanse aandelenmarkt. Hij zei:

“Vanaf het begin van het jaar is de aandelenmarkt gedaald, maar Bitcoin heeft eigenlijk het grootste deel van zijn verliezen hersteld. Je hebt bifurcatie gezien, we zien scheiding, wat betekent dat Bitcoin zich eindelijk begint te gedragen als een veiligheidsmiddel en daarom verkoop ik opnieuw mijn aandelen en koop ik meer Bitcoins.”

Er is veel gesproken over de correlatie die bestaat tussen Bitcoin, de crypto-markt en de technaandelen. Mashinsky is het daarmee eens, maar is van mening dat het tijd is voor een scheiding tussen de twee groepen:

“Waarom? Omdat de fed veel druk uitoefent op de economie door de rente te verhogen en in plaats van liquiditeit in de markt te zetten en liquiditeit uit de markt te halen. Met het stilleggen van de negende economie ter wereld Rusland is dat een enorme recessiedruk op onze economie. Dus ik verwacht volgend jaar 2023 een recessie, ik denk niet dat de fed iets kan doen.”

Mashinsky: Crypto gaat het goed doen in een recessie

Mashinsky heeft zijn aandelen verkocht vanwege het feit dat hij denkt dat er volgend jaar een recessie zal zijn. Toch blijft hij bullish op Bitcoin en de cryptocurrency-markt. Specifiek gelooft Mashinsky dat Bitcoin en Ethereum het goed zullen doen in een klimmaat van een recessie, zowel in de aanloop naar als tijdens de recessie zelf. Dit komt volgens hem doordat er nu een brug is tussen traditionele financiën (TradFi) en gecentraliseerde financiering. Vervolgens is er nog een brug tussen gecentraliseerde financiering en gedecentraliseerde financiering en worden de bruggen gebouwd en uitgebreid. Hij gaf aan:

“Het gaat TradFi ontgaan. Er is nergens geld om geld in te stoppen alle activa zijn opgeblazen, onroerend goed, obligaties, aandelen het maakt niet uit dat je je nergens kunt verbergen. Zelfs als u grondstoffen wilt kopen, bevinden de meeste grondstoffen zich op een recordhoogte. Dus waar ga je je geld parkeren, de beste manier om het te doen is om het over te brengen naar een industrie die niet gecorreleerd is met de Amerikaanse dollar.”

Tot slot is Mashinsky van mening dat Bitcoin dit jaar een all-time high zal neerzetten. De vraag is hoeveel weerstand Bitcoin daarna zal zien.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!