Tesla, Block en Blockstream slaan de handen ineen om Bitcoin te minen

De wereldwijde fabrikant van elektrische auto’s Tesla Motors gaat naar verluidt samenwerken met betalingsplatform Block en blockchain-technologiebedrijf Blockstream om Bitcoin (BTC) in Texas te minen met behulp van zonne-energie, aldus een rapport van CNBC.

Volgens het artikel zal het trio BTC minen met behulp van Tesla’s zonnepanelen en batterijopslagpakketten. Tevens zal de miningfaciliteit een open dashboard hebben waar iedereen de statistieken van de faciliteit kan volgen, zoals het vermogen, de totale BTC-mining en gegevens over zonne- en opslagprestaties.

Adam Back, mede-oprichter en CEO van Blockstream, vertelde CNBC op de Bitcoin 2022-conferentie in Miami dat de faciliteit is ontworpen om te bewijzen dat het ontginnen van de topcrypto-activa door marktkapitalisatie puur kan worden gedaan met behulp van 100% hernieuwbare energie. Hij zei het volgende:

“Mensen debatteren graag over de verschillende factoren die te maken hebben met Bitcoin-mining. We dachten, laten we het gewoon bewijzen. Zorg voor een open dashboard zodat mensen mee kunnen spelen. We zijn geïnteresseerd [in het bewijzen] van onze stelling dat Bitcoin-mining kan helpen bij het financieren van groene stroominfrastructuur.”

Volgens Back zouden de bedrijven, zodra het programma winstgevend blijkt te zijn, overwegen om windenergie toe te voegen als aanvulling op zonne-energie, met als uiteindelijke doel om het Bitcoin-netwerk te versterken door de energiebronnen van de cryptocurrency te diversifiëren. Neil Jorgensen, wereldwijde ESG-leider bij Block en project leidend voor Block’s Bitcoin Clean Energy Initiative, zei het volgende:

“Door samen te werken aan dit full-stack, 100% op zonne-energie aangedreven Bitcoin-mining-project met Blockstream, met behulp van zonne- en opslagtechnologie van Tesla, willen we de synergie van Bitcoin met hernieuwbare energiebronnen verder versnellen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!