China neemt veel mining-apparatuur in beslag

Het is bekend dat China een zeer uitgesproken mening heeft tegen het gebruik van cryptocurrency en het minen ervan. Ooit was het land een van de koplopers op het gebied van Bitcoin-minepower, maar inmiddels treedt het land hard op tegen crypto door de apparatuur in beslag te nemen en de energieprijzen te verhogen. Het land kondigde vorig jaar aan een volwaardig verbod op crypto-mining in stellen met het milieu als voornaamste reden. Meerdere provincies van China hebben melding gemaakt van de confiscatie van meer dan 3600 BTC-mining rigs door de autoriteiten.

De Chinese provincies Guangdong, Heilongjiang en Shanxi hebben onlangs strikte maatregelen geschetst tegen de daders die betrokken zijn bij het minen van Bitcoin. Dongguan, gelegen in de provincie Guangdong, meldde dat de administratie tot half maart ongeveer 6.050 inspecties heeft uitgevoerd. Inmiddels is er in totaal 2.957 mine-apparatuur in beslag genomen van 24 gecentraliseerde mine-bedrijven en 35 individuele mine-bedrijven. Yunfu, gelegen in de provincie Guangdong, onthulde daarnaast dat ze er erin geslaagd zijn op 554 mining-platforms in beslag te nemen tijdens een teaminspectie. Volgens een rapport was de mijn opgezet in een werkplaats voor de productie van briefpapier.

Ook werd er in Mudanjiang in de Heilongjiang provincie gemeld dat er veel woongarages werden gebruikt om Bitcoin te minen. Er zijn onder andere 60 rigs in beslag genomen. Ook werd er gemeld dat er elektriciteit werd gestolen met een waarde van ongeveer $47.000. Er wordt gemeld dat een criminele bende deze Bitcoin-mijnen exploiteerde en elektriciteit stal om ze te runnen. De provincie Shanxi heeft verklaard dat het de elektriciteitsprijs met 1 yuan ($0,16) per kilowatt verhoogt om crypto-mijnbouwboerderijen tegen te gaan. Deze actie wordt vanaf 10 mei uitgevoerd.

Een van de laatste overgebleven links naar cryptocurrencies in China zijn NFT’s. Non-fungible tokens zijn razend populair in in het land en er zijn zelfs uitgiftes gedaan door overheidsinstanties. De Provincie Sichuan in China heeft onlangs zijn eigen NFT-marktplaats gelanceerd. Volgens berichten is de culturele en toeristische autoriteit van de provincie klaar met een handelsplatform voor digitale activa om hun muziekindustrie te verheffen. De overheid heeft laten weten dat er een aantal muziekbedrijven zijn die blockchain-technologie gebruiken om hun auteursrecht te beschermen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!