De Coinbase Card krijgt grote verbeteringen

Coinbase heeft details bekendgemaakt over verbeteringen aan hun crypto-debetkaart genaamd de Coinbase Card.

Op 28 oktober 2020 publiceerde Coinbase een blogpost waarin de Coinbase Card werd geïntroduceerd. Op deze datum konden klanten in de VS zich aansluiten bij de wachtlijst voor Coinbase Card, een Visa-debetkaart waarmee “crypto kon worden gebruikt voor betalingen en aankopen online en in de winkel, evenals voor geldopnames bij geldautomaten.”

Coinbase zei destijds dat Coinbase Card de volgende voordelen bood:

  • Mogelijkheid om “crypto uit te geven overal waar Visa debetkaarten worden geaccepteerd, wereldwijd”
  • Mogelijkheid om “Tot 4% terug te verdienen in crypto beloningen” (in eerste instantie konden klanten “kiezen om 4% terug te verdienen in Stellar Lumens (XLM) of 1% terug in Bitcoin (BTC)”)
  • “Gemakkelijke kaartbeheer” via de Coinbase-app

Hoewel Coinbase Card bij de lancering beschikbaar was voor “klanten in bijna 30 landen,” was het beloningsprogramma in het begin alleen beschikbaar voor klanten in de VS.

In een blogpost gepubliceerd op woensdag (6 april), legde Muneeb Imtiaz, Senior Product Manager bij Coinbase, uit hoe het de Coinbase Card-ervaring aan het verbeteren was:

“Door de aankomende roterende beloningsstructuur van Coinbase Card kunnen klanten een grotere verscheidenheid aan cryptobeloningen verdienen om hun cryptoportefeuille te diversifiëren. We schrappen ook de transactiekosten voor alle crypto-uitgaven en stellen klanten in staat om betaald te worden in Coinbase zonder kosten op stortingen, zodat ze hun kaart gemakkelijk kunnen financieren in elke valuta. Met miljoenen transacties tot nu toe, zijn we van plan om later dit voorjaar de wachtlijst te verwijderen zodat alle Amerikaanse klanten zich kunnen aanmelden voor Coinbase Card.”

Roterende beloningen

Coinbase zei dat “binnenkort, klanten de mogelijkheid hebben om eenvoudig nieuwe activa te verdienen uit een roterende lijst van crypto beloningen, gewoon door met hun kaart te swipen. “

Geen transactiekosten meer

Omdat klanten hen vertelden dat “de crypto bestedingskosten op niet-USDC activa een barrière zijn om crypto te gebruiken voor dagelijkse aankopen,” verwijderen ze “de transactiekosten voor crypto bestedingen op de Coinbase Card.”

Gemakkelijk financieren

Coinbase geeft nu “klanten meer opties om hun kaart gemakkelijk op te laden, zodat ze een deel of het geheel van hun loonstrookje op Coinbase kunnen laten storten zonder kosten voor directe stortingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!