Dogecoin-maker noemt Shiba Inu’s metaverse-project geldklopperij

Shiba Inu (SHIB) is bedacht om te concurreren met Dogecoin (DOGE) en wordt vaak de “Dogecoin Killer” genoemd. De token kende veel succes in 2021 en groeide met 45.000.000%. Na zo’n geweldig jaar qua prijs, heeft de gemeenschap gepusht om het imago van meme-munt af te schudden en aan te tonen dat de token echt nut heeft. Zo heeft het onlangs een metaverse-project gelanceerd om dit verhaal te veranderen. De maker van Dogecoin gelooft echter niet dat dit nut toevoegd aan de munt.

In reactie op Shiba Inu’s Metaverse-onthulling, heeft Dogecoin-maker Billy Markus zijn overtuiging uitgesproken dat het virtual reality-project geen nut heeft toegevoegd aan de SHIB-token. Billy Markus zei dat de lancering van de metaverse puur een manier is om meer geld te verdienen.

Shiba Inu’s probeert nut toe te voegen aan de munt

Vorige week, na een lange periode van plagen, kondigden de ontwikkelaars van het Shiba Inu-project de lancering aan van de SHIB-metaverse. De ontwikkelaars onthulden dat de metaverse de unieke reis en ervaringen van de Shiba Inu-gemeenschap zou samenstellen en weergeven. De aankondiging luidde als volgt:

“De [SHIB] Metaverse is het hoogtepunt van onze geschiedenis als gemeenschap, virtueel weergegeven, in een laag van prachtige beelden die onze innovatie en eenheid laten zien met een plek om echt thuis te noemen.”

In de post onthulden de ontwikkelaars ook dat de metaverse 100.595 plots zou bevatten. Volgens de ontwikkelaars zouden deze percelen in batches beschikbaar worden gesteld, waarbij de eerste batch 36.431 percelen omvat in 4 categorieën met prijzen variërend van 0,2 ETH tot 1 ETH.

Shiba Inu-ontwikkelaars verklaarden dat de keuze om Ethereum te gebruiken was om te voorkomen dat de prijs van hun oorspronkelijke activa werd gedumpt. Grondbezitters zouden echter de Shiba Inu-token verbranden zodat eigenaren hun land een andere naam konden geven. Ontwikkelaars lieten ook doorschemeren dat landeigenaren de mogelijkheid zouden hebben om passief inkomen te verdienen.

Dogecoin-maker gelooft niet in het nieuwe project van SHIB

Dogecoin-maker Billy Markus is echter niet onder de indruk. Hij gelooft dat de metaverse geen nut toevoegt aan het Shiba Inu-project. In zijn tweet zei hij: “hoe gelooft het dat een willekeurige metaverse en verkopen van nepland met Ethereum nut toevoegt aan hun project.”

De ontevredenheid van Billy Markus eindigde daar echter niet; hij beschreef de metaverse lancering als een geldklopperij door Shiba Inu-ontwikkelaars. Hij zei het volgende:

“Ik bedoel wat dan ook als mensen de ontwikkelaars nog meer geld willen geven, ga je gang, maar als ik een SHIB-houder was, zou ik geïrriteerd zijn. 100000 land op 0,2 -1 eth elk => ze halen 100-300 miljoen dollar extra op bovenop wat ze al hebben verdiend met het maken van Shiba.”

De gemeenschap lijkt ook niet geheel enthousiast te zijn over de nieuwe stap, aangezien SHIB momenteel met 6,39% gedaald is in de afgelopen 7 dagen, handelend tegen het prijspunt van $0,00002633. Ondanks de tag “Dogecoin Killer”, blijft de munt 3 plekken achter DOGE, die momenteel de 15e plaats inneemt met een marktkapitalisatie van $14,4 miljard.