Bitcoin

Do Kwon legt uit waarom Bitcoin werd gekozen als forex reserve

Bitcoin (BTC) is momenteel het collateral asset van ‘s werelds grootste gedecentraliseerde stablecoin, UST. In een gesprek met Bloomberg op 4 april beloofde de mede-oprichter van Blockchain-protocol Terra (LUNA), Do Kwon, Bitcoin te blijven kopen om TerraUSD (UST) te ondersteunen.

“Aankopen van BTC zullen doorgaan”

De afgelopen weken heeft Terra aardverschuivingen veroorzaakt in de crypto-ruimte, vanwege de aankondiging van enorme BTC-aankopen. Momenteel staat er iets meer dan 30.000 BTC als reserve van Terra’s non-profit organisatie, Luna Foundation Guard (LFG). Het doel is om deze reserve verder uit te breiden naar een waarde van $10 miljard. Do Kwon gaf daarnaast aan dat zolang er nog UST wordt geslagen, er altijd BTC gekocht gaat worden om de stablecoin te kunnen ondersteunen. Hij zei:

“Een belangrijk ding om te onthouden over wat we hier gaan doen, is dat dit geen beslissing van de bedrijfskas is in de zin dat ik geen Bitcoin koop.”

“Ik heb al geld gedoneerd zodat we deze reserves namens de gemeenschap kunnen opbouwen en we zijn van plan dit voor altijd te doen, dus de $3 miljard of zo die we in eerste instantie kopen om de reserves op te starten, zal worden opgevolgd door… aanhoudende aankopen van Bitcoin via UST seniorage… elke keer dat UST wordt geslagen, zal er nieuwe bitcoin worden toegevoegd aan de reserves.”

UST: De grootste gedecentraliseerde stablecoin

Kwon legde ook uit dat iedereen een gedecentraliseerde stablecoin kan minten door $1 aan een ander gedecentraliseerd activum te burnen. Momenteel is UST ook de grootste gedecentraliseerde stablecoin in de markt met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 16,5 miljard. Tether (USDT), de grootste stablecoin als geheel, heeft een marktkapitalisatie van $ 82 miljard. Do Kwon vatte samen:

“De gemakkelijke manier om dit te begrijpen is dat we Bitcoin gebruiken om een gedecentraliseerde Forex-reserve voor de Terra stablecoin te creëren.”

Kwon is actief op Twitter en heeft eerder beloofd elke vorm van concurrentie te overschaduwen, met name makerDAO’s DAI stablecoin. De Luna Foundation Guard staat goed in het groen omdat Terra mede-oprichter Do Kwon benadrukt dat hij niet “in staat is om Bitcoin-markten te verplaatsen”. Vorige week vertelde hij cryptisch dat het pas net begon, terwijl hij nu nog geen verdere details heeft gegeven over de tijdschema’s van de BTC-aankopen. De portemonnee van LFG zag voor het laatst instroom op 30 maart. Met 30.727 BTC is het het 29e grootste BTC-adres. Eenmaal voltooid, zullen Terra’s reserves die van elke bedrijfskas overtreffen en kwon en zijn team de grootste Bitcoin-whale maken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN