Chainlink maakt zich klaar om uit te breken, volgens analist

De populaire cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft in een recente video zijn kijk op het bekende blockchain-project Chainlink (LINK) bijgewerkt na de recente bounce van de Bitcoin koers en de rest van de cryptomarkt. Hij gaf aan dat hij hiervoor naar het voortschrijdend gemiddelde over 50 weken kijkt als het potentiële kortetermijndoel voor LINK. Hij zei het onderstaande:

“Ik zou eigenlijk willen beweren dat het een beetje indrukwekkender is om weer boven het 50-weekse [voortschrijdend gemiddelde] te komen. Dat komt momenteel op $24, en het is waar we voor het laatst in januari 2022 werden afgewezen.

In het geval dat LINK een mooie opwaartse druk krijgt door, laten we zeggen 35% of zo, zouden we dan op het voortschrijdend gemiddelde van 50 weken zitten en dan kampen met hetzelfde gebied dat we werden afgewezen door slechts een paar maanden geleden.

Dat is een beetje waar ik naar kijk met betrekking tot de LINK/USD-waardering – $19 op korte termijn als Bitcoin deze niveaus kan vasthouden en als het dan kan stijgen tot het 50-weekse [voortschrijdend gemiddelde], dat zal, volgens mij, het volgende gebied van het volgende verzet zijn.”

Cowen keek in zijn video ook naar Chainlink ten opzichte van Ethereum (LINK/ETH) om de sterkte van LINK te meten. Hij wees op een mogelijk signaal van een ommekeer in de opwaartse richting die zich al enkele maanden aan het vormen is. Hij zei het volgende:

“Het lijkt erop dat de LINK/ETH-waardering een dubbele bodem probeert te bereiken, maar misschien een iets hoger dieptepunt om het in feite weer boven de bullmarkt-ondersteuningsband te krijgen, net zoals in januari 2022.

Het valt nog te bezien of het meer succes zou hebben dan de meest recente poging, zelfs als het die duw krijgt … Kan dit een dubbele bodem worden zoals een afgeronde bodem op de LINK/ETH-waardering om hem weer omhoog te laten duwen en nog een keer proberen bij de ondersteuningsband voor de bullmarkt, die sinds augustus 2020 in feite tegen Ethereum bloedt?”

Tot slot wees Cowen ook het feit dat Bitcoin één van de belangrijkste obstakels voor LINK is voor het aanwakkeren van een nieuwe bull run. Volgens de analist zal Chainlink het gemakkelijker hebben om te rallyen zodra BTC een belangrijk weerstandspunt doorbreekt. Hij sloot af met:

“Ik zou zeggen dat de grootste tegenwind op dit moment Bitcoin is die boven de bullmarkt-ondersteuningsband ligt, maar op dit moment nog steeds op zijn minst tijdelijk wordt afgewezen door het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen. Ik denk dat dat het grootste risico in de markt is.”