Cryptocurrency

Rijke klanten kijken naar Bitcoin als hedge tegen inflatie, aldus Goldman Sachs

De toonaangevende wereldwijde investeringsbank, Goldman Sachs, heeft onthuld dat het zijn klanten de mogelijkheid wil bieden om te investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Recent onthulde Mary Catherine Rich in een interview met CNBC dat de multinationale investeringsbank het plan heeft om investeringen in BTC en andere cryptocurrencies aan te bieden aan haar vermogende klanten in het tweede kwartaal van dit jaar. Rich merkte verder op dat deze stap werd beïnvloed door de vraag van klanten. Ze zei:

“Er is een contingent klanten dat dit ziet als een hedge tegen inflatie”

Dat veel van de klanten zo denken is niet verwonderlijk te noemen. De economische gebeurtenissen in de afgelopen jaren hebben de tekortkomingen van fiat-valuta’s die door de centrale banken worden gereguleerd, blootgelegd.

Goldman Sachs niet de grootste Bitcoin-fan

Goldman Sachs veranderde van standpunt in 2020 wat als verrassend werd beschouwd door de financiële gemeenschap. Toen gaf de investeringsbank aan dat het groeiende interesse had in Bitcoin en andere cryptocurrencies. In 2020 kwam ook een rapport naar buiten waarin stond dat het maar liefst $2,1 biljoen aan activa in beheer had. Daarnaast werd er in hetzelfde jaar een rapport gepubliceerd waarin het expliciet verklaarde dat het cryptocurrencies niet als een soort activa erkende.

Lekken van dia’s in het rapport getiteld “US Economic Outlook & Implications of Current Policies for Inflation, Gold and Bitcoin” verklaarden dat cryptocurrencies geen bewijs tonen van hedging tegen inflatie onder andere perspectiefopvattingen, waarbij ook verder werd opgemerkt dat cryptocurrencies een “kanaal voor illegale activiteiten” zijn. Sindsdien is Goldman Sachs gegroeid in zijn vooruitzichten op Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. Vorig jaar hervatte de bank zijn cryptocurrency-handelsdesk te midden van een groeiende institutionele interesse in Bitcoin. In 2021 ging het samenwerken met de crypto-investeringsmaatschappij Galaxy Digital om te beginnen met het verhandelen van Bitcoin-futures.

Dit jaar gaf een Goldman Sachs-analist echter aan dat Bitcoin in 2022 zal concurreren met goud als een opslag van waarde. Het verwelkomt de groei die de investeringsbank heeft gemaakt met betrekking tot haar perspectief op Bitcoin en andere cryptocurrencies; en ongetwijfeld zal dit de vooruitzichten van andere financiële reuzen enorm beïnvloeden als het gaat om digitale activa.

En juist dit jaar postuleerde Goldman Sachs-analist Zach Pandl dat Bitcoin in 2022 zal concurreren met goud als een opslag van waarde. Het verwelkomt de groei die de investeringsbank heeft gemaakt met betrekking tot haar perspectief op Bitcoin en andere cryptocurrencies; en ongetwijfeld zal dit de vooruitzichten van andere financiële reuzen enorm beïnvloeden als het gaat om digitale activa.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN