Shiba Inu nieuws

Shiba Inu (SHIB) krijgt eerste cross-chain DEX met ShibaDEX

Hoewel het lijkt alsof Shiba Inu (SHIB) uit de schijnwerpers is verdwenen, maken de meme-munt en zijn gemeenschap echter op de achtergrond belangrijke stappen. Komodo, een blockchain-protocol dat bekend staat om zijn baanbrekende AtomicDEX-technologie, heeft namelijk onlangs ShibaDEX gelanceerd, Shiba Inu’s eerste cross-chain gedecentraliseerde-beurs.

Het Komodo-team verklaarde dat ShibaDEX uniek is ten opzichte van andere gedecentraliseerde-beurzen en cross-chain-bruggen in de crypto-industrie. ShibaDEX is namelijk blockchain-agnostisch door gebruik te maken van Komodo’s AtomicDEX API. Dit betekent dat het protocol niet per se afhankelijk is van een bepaalde blockchain, zoals gebruikelijk is in de crypto-ruimte.

ShibaDEX verslaat ook de beveiligings- en centralisatie-uitdagingen die worden veroorzaakt door geautomatiseerde market maker (AMM) DEX’s, onthulde het team. Het platform stelt gebruikers in staat transacties uit te voeren op een wallet-to-wallet-basis “via gedecentraliseerde orderboeken”, aangezien swappen via een gecentraliseerde liquiditeitspool gebruikers blootstelt aan tijdelijk verlies en rug-pulls. Komodo’s CTO, Kadan Stadelmann, die ook mede-oprichter is van de DEX, zei het volgende:

“ShibaDEX is een brug die alle Shiba Inu-communitytokens en topmeme-munten met elkaar verbindt. Het is ook een brug die Shiba Inu verbindt met blockchain-gemeenschappen buiten de Shiba Inu-sfeer en in de bredere crypto-metaverse.”

Vanaf het begin stelt ShibaDEX gebruikers in staat om SHIB (ERC-20- en BEP-20-versies), LEASH en BONE op te slaan en te verhandelen vanuit de niet-bewarende ShibaDEX-portemonnee. Het is ook mogelijk om SHIB te verhandelen met BTC, ETH, BNB, MATIC en vele andere activa via hun respectieve blockchains.

ShibaDEX is de tweede gedecentraliseerde-beurs in het Shiba Inu-ecosysteem. De eerste, ShibaSwap, werd vorig jaar gelanceerd en stond destijds in de top 10 van meest populaire beurzen in het Ethereum-ecosysteem. Op dit moment staat ShibaSwap op 14 op het gebied van DApps, volgens data van DappRadar.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN