Shiba Inu (SHIB) krijgt eerste cross-chain DEX met ShibaDEX

Hoewel het lijkt alsof Shiba Inu (SHIB) uit de schijnwerpers is verdwenen, maken de meme-munt en zijn gemeenschap echter op de achtergrond belangrijke stappen. Komodo, een blockchain-protocol dat bekend staat om zijn baanbrekende AtomicDEX-technologie, heeft namelijk onlangs ShibaDEX gelanceerd, Shiba Inu’s eerste cross-chain gedecentraliseerde-beurs.

Het Komodo-team verklaarde dat ShibaDEX uniek is ten opzichte van andere gedecentraliseerde-beurzen en cross-chain-bruggen in de crypto-industrie. ShibaDEX is namelijk blockchain-agnostisch door gebruik te maken van Komodo’s AtomicDEX API. Dit betekent dat het protocol niet per se afhankelijk is van een bepaalde blockchain, zoals gebruikelijk is in de crypto-ruimte.

ShibaDEX verslaat ook de beveiligings- en centralisatie-uitdagingen die worden veroorzaakt door geautomatiseerde market maker (AMM) DEX’s, onthulde het team. Het platform stelt gebruikers in staat transacties uit te voeren op een wallet-to-wallet-basis “via gedecentraliseerde orderboeken”, aangezien swappen via een gecentraliseerde liquiditeitspool gebruikers blootstelt aan tijdelijk verlies en rug-pulls. Komodo’s CTO, Kadan Stadelmann, die ook mede-oprichter is van de DEX, zei het volgende:

“ShibaDEX is een brug die alle Shiba Inu-communitytokens en topmeme-munten met elkaar verbindt. Het is ook een brug die Shiba Inu verbindt met blockchain-gemeenschappen buiten de Shiba Inu-sfeer en in de bredere crypto-metaverse.”

Vanaf het begin stelt ShibaDEX gebruikers in staat om SHIB (ERC-20- en BEP-20-versies), LEASH en BONE op te slaan en te verhandelen vanuit de niet-bewarende ShibaDEX-portemonnee. Het is ook mogelijk om SHIB te verhandelen met BTC, ETH, BNB, MATIC en vele andere activa via hun respectieve blockchains.

ShibaDEX is de tweede gedecentraliseerde-beurs in het Shiba Inu-ecosysteem. De eerste, ShibaSwap, werd vorig jaar gelanceerd en stond destijds in de top 10 van meest populaire beurzen in het Ethereum-ecosysteem. Op dit moment staat ShibaSwap op 14 op het gebied van DApps, volgens data van DappRadar.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!