kirgizië vlag

Parlementslid uit Kirgizië stelt legalisering van crypto voor

Het Kirgizische parlementslid, Karim Khanjeza, is van mening dat crypto- en blockchain-technologie een bubbel is. Hij benadrukte echter de noodzaak van de legalisatie van cryptocurrencies is het land tijdens een parlementaire commissievergadering over recht en orde en het bestrijden van corruptie. Tijdens zijn toespraak stelde hij een regelgevend kader voor omtrent de digitale activa-industrie. Ook stelde hij verschillende wijzigingen in het wetsontwerp voor om cryptocurrencies op te nemen. Hij zei:

“Niets groeit zo snel als cryptocurrency.”

Hij ging verder met te zeggen dat Kirgizië goed voorbereid is om te profiteren van de groeiende populariteit van cryptocurrencies, en hij bood aan dat ze hun eigen nationale cryptocurrency zoals CBDC ontwikkelen. Hij verklaarde daarnaast dat de regering zich zou moeten concentreren op het bouwen van een soevereine nationale valuta die onder toezicht moet komen te staan van de Nationale Bank, aldus een lokale krant. Ook drong hij erop aan dat er een crypto-hub moet worden opgericht in Kirgizië. Hij wil dit voor elkaar krijgen door hoogopgeleide experts in de sector binnen te halen. Momenteel wordt deze strategie toegepast door de Verenigd Arabische Emiraten die inmiddels al aardig ver zijn in het creëren van een dergelijke hub. Onlangs heeft de economische hoofdstad van Italiaanstalig Zuid-Zwitserland, de stad Lugano, crypto-adoptie gepland in de vorm van belastingbetalingen na een samenwerking met Tether.

Het land gelegen in Centraal-Azië heeft zich gevestigd als een van de meest crypto-vriendelijke landen met een enorme ontwikkeling in marktregulering. In het land wordt Bitcoin geclassificeerd als een grondstof, wat betekent dat het kan worden gemined onder de grondstoffen-regelgeving. In augustus 2021 heeft de overheid een nationaal raamwerk voor crypto en crypto-exchanges opgezet, waardoor deze wettelijke erkenning hebben in Kirgizië. Er zijn momenteel geen regels om de circulatie van cryptocurrencies te controleren, en de Nationale Bank heeft eenvoudigweg een ontwerpwet voorgesteld “over de omzet van cryptocurrencies.”

In 2020 begon de Kirgizische regering al te werken aan het reguleren van de crypto-miningactiviteiten. Het toenemende energieprobleem in het land, verergerd door illegale crypto-mining, leidde vorig jaar echter tot herhaalde repressies. In oktober 2021 kondigde het land daarom een verhoging van de elektriciteitstarieven voor crypto-miners aan.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN