Crypto Nieuws

Rio de Janeiro maakt vanaf volgend jaar betaling van belastingen met crypto mogelijk

Rio de Janeiro, de op een na grootste stad van Brazilië, zal beginnen met het accepteren van cryptocurrency-betalingen voor onroerend-goedbelastingen in 2023, meldden rapporten zaterdag.

Volgens een bericht van het stadhuis van Rio de Janeiro zal de stad meerdere bedrijven contracteren om de conversie van cryptocurrencies naar Braziliaanse reals te behandelen.

Binance Chief Executive Officer Changpeng Zhao kondigde de opening van een nieuw kantoor in de regio aan, waarbij hij opmerkte dat:

“Hij heeft zijn deel gedaan. Wij doen het onze.”

Volgens het vertaalde document:

“Om de operatie te vergemakkelijken, zal de gemeente contracten afsluiten met bedrijven die gespecialiseerd zijn in het omzetten van cryptocurrency naar reais. Op deze manier zal het stadhuis het hele bedrag in geld ontvangen.”

Rio gaat NFT uitbrengen met toeristische plekken van de stad

Daarnaast staat Rio op het punt om een one-of-a-kind collectie van non-fungible tokens (NFT’s) uit te brengen. Echter, deze NFTs zullen afbeeldingen bevatten van de meest populaire toeristische attracties van de stad.

Pedro Paulo, de secretaris van financiën en ontwikkeling van de stad, zegt dat dit ten goede zal komen aan plaatselijke kunstenaars en tevens toeristen in de stad zal aanmoedigen.

De laatste initiatieven van Rio zijn niet de eerste. Zoals eerder gemeld, verklaarde Paes zijn intentie om 1% van het geld van de stad te investeren in digitale valuta tijdens een ontmoeting met burgemeester Francis Suarez van Miami.

Kortingen voor Crypto-belastingbetalingen

Rio de Janeiro’s secretaris voor financiën en planning, Pedro Paulo, beweerde dat de stad van plan is om een extra korting aan te bieden aan burgers die hun belastingen betalen in cryptocurrency.

De crypto-ambities van de stad zijn nauwelijks verrassend. Vorige maand nog keurde de economische commissie van de Braziliaanse Senaat unaniem wetgeving goed die de cryptocurrency sector van het land reguleert.

In de wetsartikelen worden virtuele activa en de rol van dienstverleners gespecificeerd. Verder worden de soorten gedrag beschreven die kunnen leiden tot strafrechtelijke verwijtbaarheid en worden er straffen vastgesteld voor regelovertredingen.

Meta, ‘s werelds grootste socialemediaplatform, heeft op 29 januari bij de Braziliaanse toezichthouders een handelsmerk geregistreerd voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van hardware en software voor verschillende Bitcoin- en cryptogerelateerde diensten.

Brazilië creëert zijn eigen CBDC

Ondertussen bouwt de Braziliaanse centrale bank actief aan haar eigen digitale geld.

Eerder deze maand selecteerde de centrale bank voorstellen van Visa en Santander om de haalbaarheid van de oprichting van een CBDC te beoordelen.

In de tweede helft van het jaar zal de Braziliaanse real waarschijnlijk aan de testfase beginnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN