Elon Musk denkt serieus na over lancering van eigen social media-platform

De CEO van Tesla Motors en SpaceX, Elon Musk, plaatste gisteren een bericht op Twitter dat hij “serieus nadenkt” over het creëren van een social media-platform, aangezien Twitter niet voldoet aan de principes van “vrije meningsuiting”.

In wezen reageerde Musk op de vraag van een gebruiker of hij plannen had om een ​social media-platform te bouwen op basis van een open-source algoritme, aangezien Musk eerder die dag tweette dat Twitter niet voldoet aan zijn eisen. Musk tweette het volgende:

“Aangezien Twitter fungeert als het de facto openbare stadsplein, ondermijnt het niet naleven van de principes van de vrijheid van meningsuiting de democratie fundamenteel.”

De miljardair zette afgelopen vrijdag een Twitter-enquête op en vroeg gebruikers of ze dachten dat Twitter zich houdt aan het principe van vrijheid van meningsuiting. Uit de peilingresultaten bleek dat meer dan 70% ‘nee’ stemde.

De gebruiker, bekend onder de naam ‘Pranay Pathole’, vroeg vervolgens aan Musk of hij van plan was om zijn eigen social media-platform op te zetten. De vraag luidde als volgt:

“Zou je overwegen om een ​​nieuw social media-platform te bouwen, Elon Musk? Een die zou bestaan ​​uit een open source-algoritme, een waarin vrijheid van meningsuiting en het naleven van de vrijheid van meningsuiting de hoogste prioriteit krijgen, een waarin propaganda zeer minimaal is. Ik denk dat zo’n platform nodig is.”

Hierop antwoordde Elon Musk:

“Ben hier serieus over aan het nadenken.”

Als Musk uiteindelijk besluit zijn social media-platform te lanceren, zal hij zich aansluiten bij een groeiend aantal gedecentraliseerde technologiebedrijven die op zoek zijn naar manieren om gebruikers weg te trekken van platforms, zoals Twitter en Facebook (nu Meta), die hen censureren. Zouden jullie echter overstappen naar een nieuw platform? Laat het weten op onze socials!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!