Ghana

Bank of Ghana deelt visie over CBDC ontwerp

Over de hele wereld hebben landen hun intenties om hun respectieve digitale valuta’s van de centrale bank vrij te geven niet verborgen. Sommige landen hebben het al in gebruik genomen, terwijl anderen nog steeds bezig zijn met plannen. Een onlangs vrijgegeven document van de Bank of Ghana heeft benadrukt waarom het in de komende maanden zijn eigen CBDC wil creëren. Hetzelfde document benadrukt ook het belang dat een CBDC heeft voor de economie.

Het belang van de Ghanese CBDC

De Bank of Ghana specificeerde de motivaties achter het CBDC-ontwerp in het vrijgegeven document. Het document raakte andere vitale aspecten aan die een algeheel succes zullen garanderen wanneer het uiteindelijk wordt gelanceerd. Eind vorig jaar heeft de Bank het onderzoek een kickstart gegeven. Het onderzoek kwam in een periode waarin banken, waaronder de centrale bank van Nigeria, de lancering van zijn CBDC aankondigden. Hoewel de Bank of Ghana eind vorig jaar een pilot wilde, lukte het destijds niet om het project op dat niveau te krijgen. Muhammad Baumwia, vice-president van Ghana, gaf een beoordeling van de CBDC en prees de bank voor het initiatief.

Volledige financiële inclusie in Ghana

Belanghebbenden van het project hebben erop aangedrongen om te kijken naar het ontwerpen van een unieke CBDC die niet de vorm van traditionele financiering zal aannemen. Het project heeft namelijk een grotere kans van slagen als het dat pad bewandelt, aldus Afroblocks. Ernest Addison, de gouverneur van de bank, heeft echter gesproken over enkele van de kwesties die in het nieuwe document aan de orde worden gesteld. Addison merkte op dat het ontwerp niet zou worden geïmplementeerd zonder rekening te houden met hun partners. Daarnaast wil de Bank of Ghana dat de CBDC wordt ontworpen om massale inclusie van de bevolking te kunnen bieden. Het ontwerp van de e-cedi zou iedereen moeten helpen, aldus de Bank of Ghana. Een ander aspect dat werd aangestipt, was het verbeteren van de economie door het bevorderen van digitale betalingen. De bank merkte ook op dat ze van plan zijn om de problemen rond niet-geregistreerde privé-activa aan te pakken door de CBDC op te richten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN