Bitcoin

Gaat Bitcoin de $50.000 halen dit weekend?

De prijs van Bitcoin (BTC) zit de afgelopen twee weken in een goede opwaartse trend. Op dit moment breekt de prijs echter door een belangrijk weerstandsgebied. Wat Bitcoin de komende dagen gaat doen, zal erg belangrijk zijn. Komt er een uitbraak en gaan we richting $50.000 of lukt het ons niet om de weerstand te doorbreken en moeten we eerst een stap terug doen?

Fakeout


Ten eerste is het goede nieuws natuurlijk dat Bitcoin nog steeds rond de $44.500 zweeft. Dit betekent dat de uptrend nog steeds duidelijk aanwezig is. Traders sloegen echter alarm nadat er plotseling enorme verkoopmuren op sommige cryptocurrency-exchanges verschenen. Dit roept vermoedens op dat de rally van de stieren boven $45.000 kan worden stopgezet.


Verder is een eventuele uitbraak al twee keer uitgevallen in zogenaamde valse uitbraken. Analisten op Twitter zeiden dat het heel belangrijk was of de derde poging succesvol was. Nog een afwijzing zou slecht nieuws betekenen.

Wat veel beleggers nu hoopvol maakt over het voordeel, is dat blockchain-protocol Terra grote hoeveelheden bitcoin oppot. Terra heeft momenteel voor meer dan $1,1 miljard aan bitcoin in haar portemonnee.

Bitcoin-transactiekosten bereikten recorddiepten


Ondanks de recente sterke uptrend blijven de transactiekosten op het Bitcoin-netwerk extreem laag. Dit komt omdat de activiteit op het netwerk relatief laag is. Volgens prominent analist Benjamin Cowen komt dit omdat er momenteel geen mainstream publiek in zicht is:

“Natuurlijk zijn de ‘toeristen’ nu weg. Maar ze komen terug. Dat doen ze altijd.”

Voor nu, zoals vaak het geval is, moeten we afwachten wat er met de prijs van Bitcoin gebeurt. Een opwaartse uitbraak zal in de nabije toekomst zeer bullish zijn. Een kleine terugval zou echter geen ramp zijn. Zolang de prijs boven de $37.500 blijft, kunnen we nog steeds praten over een gelokaliseerde uptrend.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN