Cardano koers

Cardano lanceert aanpassing om de blockchain te optimaliseren

Het ontwikkelingsbedrijf achter het bekende blockchain-project Cardano (ADA) Input Output Hong Kong (IOHK) heeft eerder deze week op Twitter aangegeven dat het de limiet op de geheugeneenheden per blokscript van Plutus heeft verhoogd van 56 miljoen naar 62 miljoen. Dit zal ervoor zorgen dat de blockchain een hogere netwerkcapaciteit heeft. Het ging verder met:

“Deze stapsgewijze aanpassing is de laatste in een voortdurende reeks optimalisaties en verhogingen van de netwerkcapaciteit die worden doorgevoerd terwijl Cardano in 2022 blijft opschalen voor toekomstige groei.

Eenmaal geïmplementeerd, zullen we gedurende ten minste één tijdperk (5 dagen) zorgvuldig toezicht houden voordat we eventuele verdere aanpassingen beoordelen. Voortdurende observatie en oriëntatie, geleid door gebruik in de echte wereld, is de sleutel tot het veilig en zeker vergroten van de Cardano-capaciteit om gelijke tred te houden met een bloeiend ecosysteem.”

IOHK ging verder met aangeven dat het verwacht dat het verkeer op de blockchain de komende weken en maanden zou kunnen toenemen. Hierdoor is het erop gebrand om het netwerk te blijven verbeteren. Het zei het volgende:

“Met de komst van veel nieuwe [gedecentraliseerde financiële] projecten op Cardano in de komende weken en maanden, mogen gebruikers grote hoeveelheden netwerkverkeer verwachten. Dit kan aanzienlijk zijn tijdens piekmomenten rond lanceringen en grote [non-fungible token] drops.

Hoewel gebruikers af en toe vertragingen kunnen ondervinden bij het doorlopen van transacties, is het Cardano-netwerk ontworpen om veilig te werken bij een hoge belasting en zal de doorvoer gestaag verbeteren naarmate het netwerk verder wordt geoptimaliseerd.”

Tevens belichtte Charles Hoskinson, oprichter van Cardano en IOHK, in een recent interview de recente ontwikkelingen die de Cardano-blockchain momenteel doormaakt. Hij merkte op dat er aan de blockchain worden gewerkt om drie belangrijke factoren te verbeteren. Hieronder vallen onder andere de commerciële capaciteit, duurzaamheid en zelfbeschikking. Hij gaf aan:

“Op dit moment zou ik zeggen dat commerciële vergelijkbaarheid, duurzaamheid en zelfbeschikking de drie grote dingen zijn waar we aan werken.”

Hij gaf daarnaast aan hoe Cardano momenteel aan het evolueren is om de schaalbaarheid en de expressivietisfactor van het netwerk te verbeteren. Hij zei het volgende hierover:

“Dit jaar komen er al deze updates die de schaalbaarheid en expressiviteit van het systeem enorm verbeteren, zodat je dezelfde soort prestaties krijgt die je ziet van systemen zoals Solana enzovoort. Of in ieder geval in dezelfde orde van grootte… Je krijgt niet alleen alle veiligheid, de correctheid, de veerkracht en een geweldige gemeenschap van drie miljoen mensen, maar je krijgt ook het beste van wat concurrenten brengen.”

Al met al, is het duidelijk dat Cardano druk bezig is met het ontwikkelen van upgrades om het netwerk klaar te maken om te concurreren met Solana (SOL) en Avalanche (AVAX). De uiteindelijke blockchain om van de troon te stoten is echter Ethereum (ETH), echter staat dat project ook niet stil, aangezien de lancering van Ethereum 2.0 steeds dichterbij komt. We zijn dan ook zeer benieuwd welke blockchain uiteindelijk de rol als wereldcomputer op zich gaat nemen. Tot nu toe heeft Ethereum echter de beste papieren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN