CoinShares en FTX lanceren samen ’s werelds eerste fysiek ondersteunde Solana ETP

CoinShares, Europa’s grootste beleggingsonderneming in digitale activa met $3,8 miljard aan activa onder beheer, en FTX, een toonaangevende gereguleerde cryptocurrency-beurs, hebben vandaag een samenwerking aangekondigd. Tevens werd duidelijk dat het eerste initiatief van de twee bedrijven de lancering van ’s werelds eerste fysiek ondersteunde Solana Exchange Traded Product (ETP) is. Deze ETP is ontworpen “om de voordelen van staking op een transparante manier met investeerders te delen”, aldus het persbericht.

Het bericht ging tevens dieper in op de samenwerking, waarin CoinShares aangaf dat dit “de nieuwste stap in het institutionele landschap voor FTX” is, “na de lancering van FTX Access, dat adviesdiensten, indexproducten, handelsuitvoering, analytische tools en kapitaalintroducties biedt voor institutionele beleggers die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van blootstelling aan digitale activa”.

Tevens gaf de CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, ook zijn reactie op het nieuws. Hij zei het volgende:

“CoinShares heeft een bewezen staat van dienst in het verstrekken van innovatieve en gereguleerde investeringsvehikels voor crypto-activa voor bijna tien jaar aan Europese investeerders, waardoor ze de voor de hand liggende keuze zijn om mee samen te werken voor institutionele aanbiedingen. We zijn verheugd om met CoinShares samen te werken om investeerders toegang te geven tot het Solana-ecosysteem en we kijken ernaar uit om verder samen te werken aan aanvullende aanbiedingen.”

Het nieuwe product, genaamd “CoinShares FTX Physical Staked Solana”, maakt gebruik van het technologieplatform van CoinShares, Galata, dat fungeert als een brug tussen het digitale activa-ecosysteem, CeFi-platforms verbindt met digitale activaprotocollen en markten, in combinatie met FTX’s toonaangevende institutionele aanbod om beleggers blootstelling aan Solana te bieden en de beloningen voor deelname aan de beveiliging van de blockchain. CoinShares FTX Physical Staked Solana zal worden genoteerd op de belangrijkste beurs van Duitsland, Xetra, en is de vierde ETP die dit jaar door CoinShares wordt gelanceerd.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!