BNC cannabis

FTX hint op potentiële samenwerking met grote cannabisproducent

De president van de Amerikaanse tak van de toonaangevende crypto-exchange FTX, Brett Harrison, heeft gesuggereerd dat er een mogelijke samenwerking aan staat te komen met Cresco Labs, het in Illinois gevestigde bedrijf dat een van de leiders is in de marihuanasector in de V.S.

Cresco Labs, opgericht in 2013, is een grote cannabisproducent, goed voor 60% van de huidige cannabis en medicinale marihuana in de Verenigde Staten. Desondanks wordt het bedrijf geconfronteerd met financiële problemen, die de cryptomarkt zou kunnen helpen oplossen, aldus de president van FTX US.

Hulp voor de banklozen

Hoewel cannabis in veel staten van de VS legaal is, hebben marihuana-gerelateerde bedrijven (MRB’s) weinig tot geen toegang tot bankdiensten, aangezien geen enkel groot nationaal banksysteem bereid is ze als klant aan te nemen.

De situatie zal waarschijnlijk zo blijven totdat cannabis wordt gelegaliseerd door de federale wet, of tot er wetgeving wordt aangenomen die federale banken toestaat MRB’s te accepteren, beweerde Brett Harrison in zijn Twitter-thread gericht aan Cresco Labs.

Volgens hem behandelen traditionele financiële instellingen cannabisgerelateerde bedrijven als risicovolle klanten. Deze categorie bedrijven heeft vaak geen toegang tot het volledige scala aan bankdiensten, of moet meer betalen om deze te verkrijgen, en is dus gedwongen eerst contant geld te gebruiken en aan te houden. Dit verhoogt op zijn beurt weer het risico op criminele activiteiten en legt een zware last op de rechtshandhaving, benadrukte Harrison. Hij ging verder met:

“Crypto-beurzen kunnen bewaardiensten bieden met toegang tot betalingsrails tegen een lagere vergoeding en een breder scala aan betalingsopties aan de consumentenkant. MRB’s kunnen betalingen accepteren en reserves aanhouden in de vorm van stablecoins.”

De lucratieve cannabismarkt

De focus van Harrison op de cannabismarkt is uiteraard niet voor niets. De Amerikaanse groothandelsgigant van cannabisproducten, met een marktkapitalisatie van $2,3 miljard, is aanwezig in bijna elke stap toeleveringsketen van cannabis in Amerika en handelt actief in het grootste deel van het land, vooral in Californië, waar het gebruik van recreatieve cannabis gelegaliseerd is.

Cresco Labs breidt tevens voortdurend uit naar de verkoop in de detailhandel, die steeds meer een integraal onderdeel van zijn inkomstenstroom is geworden. Cresco Labs meldde dat de omzet in het derde kwartaal van 2021 met 54,2% is gestegen en dat het zijn 50e operationele winkel in de V.S. heeft geopend.

De enorme groei van de wereldwijde cannabismarkt maakt het interessant voor crypto-bedrijven om op in te spelen. Alleen al in de Verenigde Staten wordt verwacht dat de verkoop van cannabis in 2022 meer dan $28 miljard zal bedragen, volgens BDS Analytics, een onderzoeksbureau voor cannabismarkt.

Gezien het handelsniveau en de groei voor Cresco Labs en de cannabismarkt in het algemeen, zou de samenwerking met FTX een positieve impact kunnen hebben, niet alleen voor het marihuanabedrijf, maar ook voor FTX, aangezien de ambitieuze cryptocurrency-beurs mogelijk toegang zou kunnen krijgen tot een grote pool van nieuwe gebruikers voor cryptocurrency-betalingen. Een zeer slimme zet dus vanuit Harrison om hier op in te spelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN