Bitcoin minen

Amerikaans bedrijf gebruikt kolenafval om Bitcoins te minen

Om Bitcoins te kunnen minen zijn er enorme hoeveelheden stroom nodig. Dit heeft ertoe geleid dat er een debat is ontstaan over de vraag of de energie die nodig is om de digitale grondstof te creëren de potentiële milieuproblemen die ermee gepaard gaan waard is. Een bedrijf in het westen van Pennsylvania heeft onlangs beweerd dat ze een methode gevonden hebben om hun buurt op te ruimen doormiddel van het minen van cryptocurrencies, aldus Reuters. Dit wordt gedaan met behulp van afval van tientallen jaren oude kolencentrales. Stronghold Digital Mining genereert op deze manier energie die op het equivalent van honderden supercomputers draait die zich bezig houden met Bitcoin-mining. Greg Beard, de CEO van Stronghold heeft het volgende verklaard:

“Het Bitcoin-mine-netwerk zelf is het grootste gedecentraliseerde computernetwerk ter wereld en het is energieverslindend, dus het co-lokaliseren van Bitcoin-mining en een energiecentrale is heel logisch.”

Bij het verbranden van steenkool ontstaat er een bijproduct om stroom op te wekken dat bekend staat als kolenas. Het heeft het potentieel om in het grondwater te lekken en stromen te beschadigen, vanwege de zware metalen die het bevat. Ook wordt het bijproduct als kankerverwekkend beschouwd. De kolenas wordt daarom verzameld uit een naburige mijn en verwerkt in een afvalkolen-verwerkingsfabriek. Stronghold exploiteert de kolenas die het scheid van de rest van het afval. Vervolgens wordt het verpletterd voordat het naar een ketelgebouw wordt gestuurd, waar het verbrand wordt om energie op te wekken. Deze energie wordt gebruikt om de Bitcoin-mine-operatie van het bedrijf uit te voeren. De co-voorzitter van Stronghold, Bill Spence, had hierover het volgende te zeggen:

“Ik denk dat dit een perfecte niche is voor crypto.”

Is het minen daadwerkelijk zo slecht voor het milieu?

Het debat rondom het energieverbruik en het milieueffect van Bitcoin is al een tijd gaande. Coinshares onthulde onlangs op 25 januari 2022 dat BTC goed was voor slechts 0,08% van de wereldwijde uitstoot van CO2. Dit betekent dat het debat over het energieverbruik overschat lijkt te zijn en dus teveel aandacht krijgt.

Mining vereist computers met veel rekenkracht om ingewikkelde puzzels op te lossen. In ruil voor het beschikbaar stellen van de energie, wordt diegene beloont met virtuele valuta. Het voeden van die machines verbruikt een aanzienlijke hoeveelheid stroom. Steeds meer mensen minen Bitcoins met behulp van onconventionele methoden naarmate het digitale activum in populariteit groeit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN