Coinbase Europa

Gemini heeft licentie verkregen om e-geld in Ierland uit te geven

De crypto-exchange Gemini, die gestart is door Cameron en Tyler Winklevoss, heeft onlangs een licentie gekregen om elektronisch geld (e-geld) uit te geven in Ierland. In het land voegt Gemini zich bij Google en Facebook die deze licentie al in het bezit hebben. De crypto-exchange is het eerst fintechbedrijf dat toestemming heeft gekregen van de Ierse centrale bank om e-geld uit te geven sinds 2020, aldus The Irish Times. Begin 2020 had Gemini lokaal een vergunning aangevraagd, dat had geanticipeerd op de Brexit en de impact daarvan. Gemini heeft de ambitie om bredere activiteiten in de Europese Unie op te zetten en lijkt daarmee in te zetten op een Ierse basis. Met de licentie om e-geld uit te kunnen geven kan de exchange nu een breder scala aan crypto- en NFT-diensten in Ierland aanbieden. Naast Gemini zijn de grote crypto-exchanges, Binance en Coinbase al actief in Ierland.

Momenteel is de wetgeving op het gebied van cryptocurrencies in Ierland redelijk beperkt en volgt het vooral de richtlijnen die door de Europese instituties worden opgezet. Crypto wordt namelijk niet als wettig betaalmiddel gezien. Ook moeten alle exchanges die in het land actief zijn zich registreren bij de centrale bank van het land.

Gemini zet een stok achter de deur

Gemini is in 2014 opgericht door de Winklevoss tweelingen. Hun visie is dat zij zich proberen te onderscheiden door de nadruk te leggen op de naleving van de regelgeving. Het is namelijk een van de weinige crypto-exchanges die zijn geautoriseerd door de Britse Financial Code Authority (FCA) en mag ook e-geld uitgeven in het land. Daarnaast was het bedrijf ook een van de eerste die is geregistreerd onder het New York State Department of Financial Services, dat als een hele zware financiële toezichthouder wordt beschouwd. Ook heeft de exchange zijn eigen stablecoin die kan worden gebruikt om transacties op het platform uit te voeren, namelijk de Gemini-dollar. Gemini-oprichters Cameron en Tyler Winklevoss zijn misschien het best bekend voor het aanklagen van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in de jaren 2000. Maar ze zijn meer recentelijk ook vocale aanhangers van crypto geworden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN