Oekraïne donaties

Oekraïne ondertekent wet om cryptocurrencies te legaliseren

Het ministerie van Digitale Transformatie van de Oekraïense regering heeft woensdag een verklaring geplaatst waarin wordt aangekondigd dat president Zelenskyy de wet voor “virtuele activa” van het land heeft ondertekend. De wet zal een wettelijk kader bieden voor het invoeren van cryptocurrencies.

De update komt nadat cryptocurrency-donaties aan de oorlogsinspanningen van Oekraïne de €100 miljoen hebben overschreden, nadat een eerdere versie door Zelenskyy was afgewezen. De Nationale Commissie voor Effecten en de Aandelenmarkt van Oekraïne zal de markt reguleren en aanbieders van virtuele activa zoals beurzen zullen in het land mogen opereren. Oekraïense banken zullen ook rekeningen kunnen openen voor cryptobedrijven, zei het ministerie van Digitale Transformatie in een tweet.

Cryptocurrency-beurzen zullen nu vergunningen krijgen waarmee ze kunnen werken, en het Oekraïense ministerie van Financiën zal werken aan de wijziging van de belastingcode om digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum te huisvesten. Het ministerie van Digitale Transformatie zei het volgende in een verklaring:

“De ondertekening van deze wet door de president is een nieuwe belangrijke stap om de cryptosector uit de schaduw te halen en een legale markt voor virtuele activa in Oekraïne te lanceren.”

Oekraïne liep de afgelopen weken voorop in de adoptie van cryptovaluta in nationale staten, te midden van een van de donkerste periodes in de geschiedenis van het land. Op 10 maart heeft Oekraïne meer dan €100 miljoen aan cryptocurrency-donaties ontvangen, waarbij meer dan de helft van het bedrag rechtstreeks naar portemonnees gaat die door de overheid worden beheerd. Tot dusver is bekend dat Oekraïne minstens $15 miljoen heeft uitgegeven aan militaire uitrusting en andere benodigdheden. Het is ook van plan om een ​​NFT-collectie te lanceren ter herdenking van de oorlog, hoewel de volledige details van dit initiatief nog niet zijn onthuld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN