Mark Zuckerberg bevestigt dat Instagram NFT’s gaat implementeren

Geruchten over de implementatie van NFT’s op Instagram zijn al enkele maanden aan de gang, maar de CEO van Instagram, Mark Zuckerberg, heeft tijdens SXSW het nieuws eindelijk zelf bevestigd.

In december had Instagram-leider Adam Mosseri gezegd dat het team “actief NFT’s aan het verkennen was”, echter gaf Zuckerberg nu aan dat ze “er aan werken om op korte termijn naar Instagram te brengen”, eraan toevoegend dat de functie “de komende maanden” zal verschijnen.

Dit nieuws bevestigt ook een eerder rapport van de Financial Times in januari, dat Facebook en Instagram gebruikers zouden kunnen toestaan ​​om NFT’s rechtstreeks op de platforms te creëren en te verkopen, en mogelijk NFT-profielfoto’s zou gaan introduceren.

NFT’s zouden uiteindelijk een rol kunnen spelen in Meta’s uiteindelijke langetermijnvisie om een ​​virtuele wereld voor zijn gebruikers te creëren, voegde Zuckerberg eraan toe.

Meta en de metaverse

Meta heeft een ambitieuze belofte gedaan om een ​​virtueel en augmented reality-universum uit te bouwen dat wordt beschreven als de volgende fase van internet. Het bedrijf heeft aanzienlijke middelen in de inspanning gestoken, maar Meta’s Reality Labs, het team dat aan de metaverse werkt, meldde een verlies van meer dan $10 miljard in 2021.

Het is nog onduidelijk hoe de NFT’s op korte termijn in Instagram zullen worden geïntegreerd. “Ik ben nog niet klaar om aan te kondigen wat dat vandaag precies gaat worden”, zei Zuckerberg op SXSW, hoewel hij verschillende ideeën in deze geest naar voren bracht. Hij ging verder met:

“Ik hoop dat je weet dat de kleding die je avatar draagt ​​in de metaverse, weet je, in principe kan worden geslagen als een NFT en je kunt het tussen je verschillende plaatsen meenemen. Er is zoiets als een heleboel technische dingen die moeten worden uitgewerkt voordat dat echt naadloos zal gebeuren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!