Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers laat sterkte zien. Deze levels moet je in de gaten houden!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De afgelopen weken was voor veel mensen ongetwijfeld een rollercoaster aan emoties. Van paniek tot aan fomo en weer terug naar paniek. Vrij typerend en passend bij een prijs die in een range beweegt en dus niet aan het trenden is. Aan de bovenkant van de range worden mensen bullish en verwacht iedereen nieuwe all-time highs. Aan de onderkant van de range komen ineens grootschalig 20k scenario’s in beeld en is de bearmarkt aangebroken. Tot we kant hebben gekozen zijn deze gedachten nergens voor nodig. Houd het hoofd koel en bewaar de rust. Vandaag gaan we dieper in op de verschillende scenario’s en brengen we de belangrijkste levels in kaart. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Omdat de Bitcoin koers in consolidatie ligt gebeurt op de weekgrafiek niet zo gek veel. Zoals al vaker besproken zijn er nog steeds twee macro scenario’s actueel:

  1. Range trading (en liquiditeit): Volgens de range trading theorie zouden we na het ophalen van de liquiditeit aan de bovenkant de liquiditeit aan de onderkant moeten gaan ophalen. Dan kunnen we dus een beweging richting de $28.850 verwachten. Dit is het korte en middentermijn bearishe scenario. Lange termijn en op macro gebied is dit niet per sé bearish, aangezien de prijs ook op macrovlak aan het rangen is. Met andere woorden, er is geen trend richting.
  2. Marktstructuur: Heel simpel gezegd hebben we een macro bullish marktstructuur met higher highs en higher lows. Het meest logische gevolg is dat we nu een higher low kunnen gaan neerzetten en daarna een higher high kunnen verwachten. Dit omdat je altijd mag uitgaan van laatst genoemde. Na een higher high mag je een higher low verwachten en na een higher low mag je een higher high verwachten. Zo luidt de theorie. Door highs en lows te identificeren kun je heel gemakkelijk de trend richting bepalen en kun je dus ook veel makkelijker met de trend mee traden (long in dit geval, want de trend is omhoog). Mocht je hier trouwens meer over willen leren, bekijk dan zeker eventjes onze website www.cryptocointalk.nl/tradecursus. In jip en janneke taal leer je op een super laagdrempelige manier (day)traden op basis van prijsactie.

Goed, snel terug naar het vervolg van de analyse. Er zijn op dit moment dus nog altijd twee scenario’s die op tafel liggen. De Bitcoin koers beweegt ook lokaal nog altijd in een range en pas zodra deze range omlaag of omhoog uitbreekt kunnen we een trend richting gaan bepalen en dus ook een voorkeur gaan geven aan het ene of het andere scenario. De lokale range kom ik zometeen op bij de daggrafiek.

Daggrafiek

Zoals gezegd, op de daggrafiek beweegt de Bitcoin koers nog altijd in een range. De bovenkant ligt op $44.500 en de onderkant op $32.913. Zo lang er geen uitbraak aan de bovenkant óf de onderkant plaatsvindt (dagelijkse candle close buiten de range), gaan wij er dus ook vanuit dat we blijven rangen. Je hoeft dan dus ook niet aan nieuwe all-time highs te denken óf aan $20.000 scenario’s. Pas zodra de prijs kant gaat kiezen komen dit soort scenario’s in beeld. Wat opvalt is dat er duidelijk compressie gaande is in de prijs. Dat betekent dat er momentum wordt opgebouwd en dat resulteert vrijwel altijd in een sterke uitbraak. Dit kan overigens zowel omhoog als omlaag zijn. Ja, het kan dooien, het kan vriezen. Maar dat is momenteel de realiteit. Het is dus ook redelijk stuivertje wisselen op het moment. Vandaar dat wij op dit moment ook niet echt een bias hebben (bullish of bearish), maar relatief neutraal zijn. Zodra de prijs kant kiest zullen we een bias aannemen en daar ook op anticiperen. Tot die tijd zullen het hoofdzakelijk scalptrades zijn, op Bitcoin en op altcoins.

Conclusie

Kortom, er is geen richting gekozen, dus zet tot die tijd ook extreme prijstargets, zowel omhoog als omlaag, in de ijskast tot er kant wordt gekozen. Houd het hoofd koel en laat je vooral niet gek maken. Geen trade is overigens óók een trade, dus wees ook niet bang om soms even in die positie te zitten. Aju, de mazzel!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN