Cardano DEX

Meer dan $200 miljoen in TVL op Cardano

Het ecosysteem van Cardano (ADA) blijft groeien en daarmee groeit ook de totale vergrendelde waarde (TVL). Sinds eind januari 2022 is de TVL namelijk sterk toegenomen en heeft inmiddels de $200 miljoen grens overschreden. Op 16 maart was de TVL gelijk aan $207,67 miljoen, dat tevens een recordhoogte betekent.

Sinds eind januari 2022 is de totale vergrendelde waarde op het Cardano-ecosysteem gestaag gestegen na een fase van problemen. De toenmalige problemen werden veroorzaakt door het stilvallen van de eerste gedecentraliseerde exchange (DEX), SundaeSwap (SUNDAE). Sinds het oplossen van die problemen is de TVL langzaam opgeklommen tot $152 miljoen op 6 maart. De afgelopen tien dagen is de TVL dus met ruim $50 miljoen gestegen, dat een versnelling in de toename betekent. De TVL op 20 januari, net voor het begin van de dramatische stijging, was nauwelijks meer dan $ 3 miljoen, wat betekent dat de stakingswaarde van Cardano met maar liefst 98,56% is gestegen.

SundaeSwap verantwoordelijk voor de meerderheid van de TVL

Hoewel SundaeSwap verantwoordelijk is voor het grootste aandeel in de TVL op Cardano, is dit percentage langzaam aan het dalen. Momenteel is namelijk ruim 54% van Cardano’s TVL van SundaeSwap met een waarde van $112,71 miljoen. Minswap (MIN), MuesliSwap (MILK) en ADAX Pro (ADAX) zijn voor de overige 46% verantwoordelijk met respectievelijk $93,32 miljoen, $1,62 miljoen en $14.000 TVL. Ondanks de ontwikkelingen is het on-chain signaal van Cardano nog steeds bearish. Vanwege de momenteel stijgende markt kan er echter wel een argument worden gemaakt om te kopen.

De Cardano-gemeenschap verwacht daarnaast dat de prijs van ADA tegen het einde van deze maand op $1,5 zal worden verhandeld. Deze vrij optimistische blik is niet onmogelijk, maar is van andere factoren afhankelijk. Momenteel wordt ADA verhandelt voor een prijs van $0,81, wat een bijna 5% daling is ten opzichte van vorige week. De afgelopen 24 uur zijn echter een stuk beter met een stijging van ruim 2%.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN