Verenigd Koninkrijk FCA

Britse financiële toezichthouder op zoek naar nieuw personeel om crypto-afdeling te leiden

De Britse financiële toezichthouder, de Financial Conduct Authority (FCA), is al verschillende jaren bezig met het vinden van een juiste manier om crypto te reguleren. Nu is echter duidelijk geworden dat het agentschap opzoek is naar senior executives om een nieuwe afdeling te lanceren die zich richt op het reguleren van de sector.

De toezichthouder heeft de afgelopen week vacatures op LinkedIn geplaatst. De functies omvatten een hoofd van de afdeling Digital Assets en directeur van de afdeling Payments and Digital Assets. Deze inspanningen volgen op de recente groeiende bezorgdheid van de toezichthouder over de cryptocurrency-industrie in de regio.

De vacature van Head of Digital Assets richt zich op kandidaten die verantwoordelijk zijn en helpen de autoriteit te leiden bij de aanpak van regelgevende activiteiten binnen de Britse crypto-industrie. De verwachting is dat de nieuwe positie volgens het bericht ook zal helpen om een ​​”enkel verhaal over crypto” voor de FCA te creëren.

Ondertussen omvat de detachering van de directeur van de afdeling Betalingen en Digitale Activa betalingsgerelateerde verantwoordelijkheden. Deze omvatten verantwoordelijkheden met betrekking tot elektronisch geld, cryptocurrency-activa en andere opkomende bedrijfsmodellen in de financiële dienstverlening.

Personen met de nodige ervaring en kennis van de relevante regelgeving, inclusief kwesties met betrekking tot cryptocurrencies en betalingsbedrijven, kunnen op deze vacature solliciteren. De FCA accepteert sollicitaties voor deze vacatures tot 3 april 2022.

Zoals gezegd heeft de toezichthouder al verschillende maatregelen genomen, in een poging om de industrie te reguleren. In de meest recente maatregel kondigde de FCA aan dat het crypto-geldautomaten in het land zou gaan verbieden. Het gaf het volgende aan:

“We waarschuwen consumenten regelmatig dat crypto-activa niet gereguleerd zijn en een hoog risico vormen, wat betekent dat het zeer onwaarschijnlijk is dat mensen enige bescherming hebben als er iets misgaat, dus mensen moeten bereid zijn al hun geld te verliezen als ze ervoor kiezen om erin te investeren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN