Binance stopt tijdelijk met stortingen- en opnames van MATIC

Polygon (MATIC) wordt al ruim een halve week geconfronteerd met netwerkproblemen die mogelijk gekoppeld zijn aan een eerder update. De problemen hebben direct invloed uitgeoefend op de prijs. Binance heeft daarnaast vandaag aangekondigd dat er een tijdelijke stopzetting van stortingen en opnames noodzakelijk is als gevolg van de recente haperingen.

“Stortingen en opnames op #Binance via het @0xPolygon $MATIC netwerk worden tijdelijk gepauzeerd.”

Het Polygon-netwerk ervaart netwerk-brede problemen dat zelfs enige downtime heeft veroorzaakt. Op 11 maart onderging het netwerk een essentiële upgrade op een van de drie lagen, die door een waarschijnlijke bug geen consensus kon bereiken. Dit heeft geresulteerd in downtime van het netwerk. Enige tijd later bracht het team van Polygon een hotfix uit waardoor de eerdere problemen konden worden verholpen. De productie van nieuwe blokken op het netwerk werd weer mogelijk. De ontwikkelaars zeiden hierover het volgende op Twitter:

“Polygon PoS-netwerk is stabiel en werkt prima. Alle fondsen zijn veilig. Binance is zijn knooppunten aan het upgraden en synchroniseert momenteel de blokgegevens, vandaar dat ze de storting en opname hebben gepauzeerd.”

Wat doet de prijs van MATIC?

Volgens de laatste gegevens van Polygonscan herstelde het netwerk zich nadat er weer blokken konden worden geproduceerd. Als gevolg van de problemen kreeg MATIC te maken met een nieuwe correctie van 3%. Hiermee daalde de prijs van het native token van Polygon onder de $1,35. Analist Michaël van de Poppe denkt dat er zelfs een verdere daling tot de mogelijkheden behoort. Hij zei:

“$MATIC ziet er zwaar uit voor enkele correcties hier waarin ik geïnteresseerd zou zijn rond de $ 1.”

Voor beleggers die over het algemeen risicomijdend zijn, is het dus verstandig om te wachten met het aanschaffen van MATIC. De marktstructuur is bearish en 72% van de holders heeft zelfs te maken met zware verliezen, aldus IntotheBlock. Daarnaast zijn de gasprijzen op Ethereum momenteel hoger dan op Polygon, wat geen goed teken is voor een layer-2.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!