Turkije bouwt oude stad na in de Metaverse

Kan je het voorstellen dat een oude cultuur wordt teruggebracht via de Metaverse? Dat is precies wat er in Turkije is gebeurd. Het huis van Dionysus, welke ontdekt is in de oude stad Zeugma, zal binnenkort worden nagemaakt in de Metaverse. De oude plek is gelegen in het zuid-oosten van Turkije in de provincie Gaziantep.

Onlangs introduceerde Gaziantep Metropolitan Municipality een onderneming om artefacten in het Zeugma Mosaic Museum in de virtuele ruimte te tonen. Op deze manier hebben duizenden mensen de kans gekregen om dit 3D-meseum op het virtuele platform te aanschouwen. Fatma Sahin, de burgmeester van Gaziantep, heeft gezegd dat er een evenement zal worden gehouden in het Planetarium and Science Center met de titel “First Step to the Metaverse.” Volgens de burgemeester is Gaziantep rijk aan historie en verklaarde daarnaast dat er voorbereidingen nodig zijn om de jeugd te benaderen. Ook is ze van mening dat de mensen van vandaag de toekomst zien en doen wat nodig is om de toekomst op te bouwen.

“We hebben de eerste stap gezet voor de nieuwe wereld. Met zijn vijf oude steden, herbergen en musea zal Gaziantep worden opgenomen in het metaversum voor liefhebbers.”

Bovendien gaf ze aan dat het ook een positief effect heeft om mensen die geen tijd hebben om de oude stad te bezoeken. Via dit project kunnen drukke mensen alsnog in staat worden gesteld om de oude stad te ervaren. Daarnaast is Turkije al een tijd op weg om via blockchain-technologie te moderniseren. Onlangs is er dus ook grote interesse voor NFT– en Metaverse-projecten.

NFT- en Metaverse-ontwikkelingen in Turkije

Toyota Turkije heeft recentelijk ook gebruik gemaakt van de Metaverse. Door de jaarlijkse strategievergadering via een virtueel platform te houden, betekende dit een historisch mijlpaal voor de Turkse auto-industrie. Ook bevat de Universiteit van Ankara een nieuwe cursus waarin NFT’s centraal staan. Het Digital Transformation-team van Turkije is daarnaast op zoek naar een Turkse term voor NFT.

Gaziantep, in de oudheid bekend als Antep, is de gastronomische stad van Turkije, die beroemd is om ’s werelds beste pistachenoten en heerlijke Antep baklava. Verschillende belangrijke artefacten werden opgegraven uit Zeugma, zoals de kleine overblijfselen van cult-gerelateerde sculpturen en Zeugma-mozaïeken.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!