Mede-oprichter van Apple gelooft dat Bitcoin koers $100.000 zal bereiken

De mede-oprichter van de technologiegigant Apple Inc., Steve Wozniak, heeft in een recent interview op Steve-O’s Wilde Ride-podcast onthuld dat hij één van de vroege adopters was van Bitcoin (BTC), maar gaf aan dat het niet zijn doel was om hier geld mee te verdienen. Hij zei echter dat hij BTC uit nieuwsgierigheid gekocht heeft:

“Bitcoin, ik kocht in het begin een heleboel Bitcoin om te zeggen: ‘Hoe speel je met dit nieuwe ding? Hoe koop je iets online?’ En dat heb ik overwonnen.

En hoe koop je dingen in andere landen, en hoe zou je zelfs een donut willen in een ander land? Hoe vind je een geldautomaat die werkt op je Bitcoin?

Ik wil experimenteren en alles leren en toen ging Bitcoin omhoog. Ik werd bang en verkocht al mijn Bitcoin, behalve één Bitcoin. Mijn doel is om genoeg te hebben om mee te spelen en mee te experimenteren, maar niet om geld aan te verdienen.”

Wozniak ging verder met stellen dat hij niet graag de prijsactie van een actief volgt, of het nu om aandelen of crypto gaat. Hij zei echter wel dat Bitcoin twee bullmarkten meegemaakt heeft sinds hij in BTC investeerde en dat hij verwacht dat de koers nog verder zal stijgen:

“Twee keer is het omhoog gegaan en is er geld verdiend […]

Onlangs denk ik dat Bitcoin naar de honderdduizend gaat. Ik weet niet waar dat gevoel vandaan komt. Ik kan er geen wiskunde aan toevoegen. Ik voel het gewoon echt door alle belangstelling. De interesse in crypto is zo groot en dus stopte ik een hoop geld op een online wallet-account, Coinbase.”

Hoewel Wozniak aangaf dat hij gelooft in het groeipotentieel van Bitcoin, zei hij dat hij niet dezelfde mening deelt over altcoins en non-fungible tokens (NFT’s):

“Het aantal mensen dat wordt opgelicht met crypto en NFT’s is gewoon schandalig. Bitcoin is veilig omdat het de grote olifant in de kamer is. Het is stabiel. Conservatief denken, je gaat voor de groten, en ze zullen er zijn en Bitcoin is stabiel.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!