$26 miljard vastgezet in het depositocontract van Ethereum 2.0

De belangstelling voor de volgende iteratie van het toonaangevende smart contract-platform, Ethereum (ETH), blijft toenemen, aangezien miljarden dollars aan Ether nu zijn vastgezet in het ETH 2.0-depositocontract. Als we naar de gegevens kijken van EtherScan, dan is duidelijk te zien dat er momenteel meer dan 10 miljoen, t.w.v. $26 miljard aan, Ether vastgezet is in het contract.

Door de lancering van de volgende generatie van Ethereum, toepasselijk Ethereum 2.0 genaamd, te lanceren, probeert het project de schaalbaarheidsproblemen van het netwerk op te lossen door over te schakelen van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS). Volgens de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zal het netwerk uiteindelijk in staat zijn om 100.000 transacties per seconde (TPS) te faciliteren via layer-2-oplossingen na voltooiing van de langverwachte upgrade.

Als we echter dieper in de gegevens duiken van het aantal gestakete munten, dan zien we dat ten minste 66% van de tokens op Ethereum 2.0 is gestort door crypto-beurzen en stakingsdiensten in plaats van door individuen, volgens gegevens van Glassnode.

Uit de gegevens van Glassnode blijkt tevens dat de grootste storting afkomstig is van het stakingsplatform Lido, gevolgd door de grote Amerikaanse beurs Coinbase. Andere opmerkelijke grote spelers zijn de toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance en de in San Francisco gevestigde crypto-beurs Kraken.

Crypto-analysebedrijf IntoTheBlock geeft op zijn beurt aan dat tienduizenden unieke adressen hebben bijgedragen aan het Ethereum 2.0-depositocontract. Het tweette het volgende hierover:

“De hoeveelheid ETH die in het 2.0-contract is ingezet, heeft de grens van 10 miljoen overschreden. Meer dan 65.910 unieke adressen hebben bijgedragen aan deze prestatie, wat zich vertaalt in 8,4% van het circulerende aanbod dat wordt ingezet.”

De eerste fase van de upgrade van Ethereum naar versie 2.0 werd eind 2021 uitgerold om de congestie van de blockchain en de hoge transactiekosten te helpen verminderen. De volgende fase moet ergens in 2022 uitkomen en zal zich richten op de overgang naar proof-of-stake.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!