Terra LUNA

Cryptotrader gaat short op Ethereum’s grootste concurrent

Een nauwlettend gevolgde cryptotrader voorspelt een diepe correctieve beweging voor een van Ethereum’s meest explosieve concurrenten.

Pseudonieme handelaar Light vertelt zijn 149.400 Twitter volgers dat hij Terra (LUNA) shortt met een koersdoel op $51.

Hij gelooft dat het gedecentraliseerde financiële (DeFi) betalingsnetwerk zal lijden als gevolg van de afhankelijkheid van de op Terra gebaseerde stablecoin TerraUSD (UST):

“Short LUNA/USDT vanaf $98. Swing failure dubbele top in een alt bear market en het narratief is failliet – kunstmatige Ponzi opbrengst als er niemand stablecoins wil lenen.”

Image
Bron: Light/Twitter


Terra is een blockchain netwerk dat gebruikers in staat stelt stablecoins zoals TerraUSD (UST) te minten door zijn native asset LUNA te burnen. UST-eigenaren kunnen hun stablecoin ofwel terug converteren naar LUNA of hun bezit storten op leenplatform Anchor Protocol (ANC) en genieten van een jaarlijkse procentuele opbrengst (APY) van 19,5%.

Om Anchor Protocol’s bijna 20% APY te ondersteunen, zegt analistenbureau IntoTheBlock dat de leentarief voor UST op 13% staat.

Light gelooft dat het heersende bearish sentiment in de cryptomarkten beleggers zal afschrikken om UST te lenen, waardoor Anchor Protocol’s 19,5% APY op lange termijn onhoudbaar wordt. In een dergelijk scenario zouden beleggers hun UST kunnen omzetten in LUNA met de bedoeling om de top Ethereum (ETH) concurrent te verkopen.

Op het moment van schrijven wisselt LUNA van eigenaar voor $87,10. Een beweging naar het koersdoel van Light suggereert een neerwaarts potentieel van meer dan 41%.

In een poging om de economie van de op zeven na grootste crypto-activa gezond te houden, onthult Do Kwon, de chief executive van Terraform Labs (TFL), dat de Terra-ontwikkelaar 12 miljoen LUNA-tokens heeft gedoneerd ter waarde van $1,2 miljard:

“TFL heeft 12 miljoen extra LUNA gedoneerd aan Luna Foundation Guard (LFG)….

De fondsen zullen worden verbrand om UST te minten, en daarna worden gebruikt om de reserves van LFG te laten groeien. Tegen de huidige prijzen komt dit neer op nog eens 1,2 miljard inkomende aanvulling op de UST-reserves.”

Terra tapt uit haar UST-reserves om haar lucratieve APY te betalen wanneer de vraag naar leningen laag is.

Kortom, volgens de cryptotrader Light ziet het er niet goed uit voor LUNA. Hij verwacht een behoorlijke daling van de coin doordat het sentiment in elkaar zakt. Hij gaat daarom short op de coin met een koersdoel van $51.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN