Alle Bitcoin geldautomaten moeten per direct sluiten in Verenigd Koninkrijk

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) zei dat alle geldautomaten voor cryptocurrency die momenteel in het land actief zijn, met onmiddellijke ingang zullen worden gesloten.

In een nieuwe waarschuwing op donderdag merkte de FCA op dat geen enkele crypto-activabedrijven in het VK een vergunning hebben om crypto-geldautomaat services aan te bieden.

De toezichthouder legde uit dat geldautomaten voor digitale activa moeten worden geregistreerd en moeten voldoen aan de antiwitwasregelgeving van het land:

“De hoogste rechtbank heeft onlangs Gidiplus, een bedrijf dat geldautomaatdiensten voor cryptocurrency levert, dat wil blijven handelen, geoordeeld in afwachting van een uitspraak van de hogere rechtbank in haar beroep tegen onze afwijzing van haar aanvraag voor registratie onder de MLR [witwasregelgeving]. De rechter concludeerde: “Er is een gebrek aan bewijs van hoe Gidiplus zaken zal doen op een in grote lijnen compliant manier”.

We maken ons zorgen over versleutelde geldautomaten in het VK en zullen daarom contact opnemen met de operator om de machines te instrueren om uit te schakelen of verdere actie te ondernemen. “

De FCA heeft donderdag ook een gezamenlijke verklaring afgegeven met de Bank of England en het Office of Financial Sanctions Implementation (OFSI), waarin crypto-activabedrijven worden opgedragen om te voldoen aan de Britse sancties tegen Rusland.

“Het VK heeft, in samenwerking met onze bondgenoten over de hele wereld, een ongekend pakket economische sancties opgelegd aan Rusland en Wit-Rusland als reactie op de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari.”

De Britse financiële waakhond herhaalde dat alle Britse financiële dienstverleners, inclusief de crypto-activasector, een rol te spelen hebben bij het waarborgen van de naleving van sancties:

“We werken nauw samen met binnen- en buitenlandse overheids- en wetshandhavingspartners, waaronder regelgevers, om informatie te delen en actie te ondernemen om het ontduiken van sancties te voorkomen, ook door middel van crypto-activa. Ook bij overtredingen van sancties staan ​​wij paraat om op te treden. “