LUNA haalt Solana in als meest gestakete token

Gegevens van Staking Rewards laten zien dat LUNA donderdag naar de eerste positie sprong toen het Solana inhaalde. Sinds november 2021 was Solana de coin die het meest werd gestaked toen het Ethereum inhaalde. Op het moment van schrijven is er in totaal $31,6 miljard ingezet op LUNA, terwijl Solana nu een waarde van $31,4 miljard gestaked heeft. De derde plek is bezet door Ethereum met een waarde van $24,6 miljard gestaked, terwijl Cardano vierde is met $ 18,6 miljard.

Wat maakt LUNA zo populair?

Dat LUNA in trek is voor stakers is op vele fronten te zien. Op de eerste plaats zijn de staking rewards van LUNA de grootste van de top 4 cryptocurrencies met 6,9%. Niemand zit te wachten op een lage rente-uitkering waardoor LUNA met het hoge stakingspercentage in trek is. Ten tweede verloopt de koers van LUNA uitermate goed, ook in de onzeker tijden van vandaag. In de afgelopen 15 dagen heeft het native token van Terra maar liefst 115% winst geboekt. In tegenstelling tot de concurrenten is deze winst aanzienlijk, aangezien de meeste cryptocurrencies gedaald zijn in dezelfde periode.

De laatste tijd is er echter vooral aandacht voor stablecoins. Dit is logisch aangezien de beweging van de markt moeilijk te voorspellen is vanwege de onzekere macro factoren. Het Terra-ecosysteem bevat ook stablecoins, waaronder TerraUST en TerraJPY. Daarnaast bestaat er binnen het ecosysteem een token-verbrandingsmechanisme dat hoogst effectief is. Naarmate er meer UST wordt gemaakt, worden LUNA-tokens automatisch verbrand, waardoor de supply afneemt en het token automatisch meer waard wordt. TerraUST is momenteel de vierde grootste stablecoin wereldwijd en bevindt zich op de 14e positie op het het gebeid van marktkapitalisatie.

Ook heeft Terra veel belangstelling gekregen van NFT-enthousiastelingen en ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties. Dit komt komt doordat er sprake is van high-end interoperabiliteit functies, de gemakkelijke transacties en de lage kosten. Alle deze redenen bij elkaar verklaren waarom er bijna 3,5 miljoen unieke Terra Wallet-adressen zijn aangemaakt in 2021. In 2020 was dit cijfer gelijk aan 900.000 waardoor er een groei kan worden vastgesteld van 400% in wallet-adoptie.

Op het moment van schrijven wordt LUNA verhandeld op $ 97, waarbij analisten voorspellen dat dit slechts het begin zou kunnen zijn van een grotere bullish beweging, aangezien de vraag naar de cryptocurrency blijft stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!