Stellar Development Foundation

Crypto-gemeenschap heeft meer dan €100 miljoen gedoneerd aan Oekraïne

Veel personen en entiteiten hebben zich de afgelopen tijd ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor Oekraïne. Zo heeft Nederland alleen al €106 miljoen opgehaald via de actie van Giro555. Nu is echter duidelijk geworden dat de crypto-gemeenschap ook een flink bedrag gedoneerd heeft, namelijk bijna €100 miljoen.

Vandaag werd er een artikel op Cointelegraph geplaatst waarin duidelijk werd dat er totaal, via portemonnee-adressen, liefdadigheidsinstellingen en hulpverleningsinspanningen van de Oekraïense overheid, $108 miljoen (€97,5 miljoen) aan crypto gedoneerd is. De top drie van ontvangers van dergelijke fondsen waren de officiële Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) portemonnee-adressen van de Oekraïense overheid, en een BTC-donatieadres voor Come Back Alive.

Tevens kondigde Kraken aan dat het meer dan $10 miljoen zou uitkeren aan klanten die vóór 9 maart een account in Oekraïne hadden aangemaakt voor hulpverlening. Ongeacht hun rekeningsaldo zouden Oekraïense klanten van Kraken elk $1.000 in BTC ontvangen tijdens de eerste uitbetaling van het fonds, dat onmiddellijk kan worden opgenomen. De beurs zag ook af van het berekenen van transactiekosten voor opnames tot $1.000.

Fondsen zullen het hele jaar door worden verdeeld, gedeeltelijk om inwoners van Oekraïne de tijd te geven om Kraken’s ‘tussentijdse’ know-your-customer-verificatieproces te voltooien. Misschien ironisch genoeg zullen vergoedingen die worden geïnd van in Rusland gevestigde Kraken-accounts het hulppakket gedeeltelijk financieren.

Bored Ape Yacht Club, of ook BAYC, deed kondigde vandaag ook aan dat het mee zou gaan doen aan crypto-inzamelingsacties voor Oekraïne. Na bijna $1 miljoen aan ETH te hebben verzameld, zeiden de ontwikkelaars achter BAYC dat het de bijdrage zou matchen met een eigen ETH-donatie van $1 miljoen.

Andere opmerkelijke bijdragen zijn onder meer Binance’s Oekraïne Emergency Relief Fund, dat sinds de oprichting meer dan $11,3 miljoen in BTC, ETH, Binance Coin (BNB) en Binance USD heeft ontvangen. Bovendien lijkt het erop dat Kuna’s Crypto Fund of Ukraine tijdens de laatste update op 3 maart meer dan $14 miljoen heeft ontvangen in grote altcoins zoals Polkadot (DOT), Tether (USDT), Candle, USDC en DAI.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN