Crypto-gemeenschap heeft meer dan €100 miljoen gedoneerd aan Oekraïne

Veel personen en entiteiten hebben zich de afgelopen tijd ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor Oekraïne. Zo heeft Nederland alleen al €106 miljoen opgehaald via de actie van Giro555. Nu is echter duidelijk geworden dat de crypto-gemeenschap ook een flink bedrag gedoneerd heeft, namelijk bijna €100 miljoen.

Vandaag werd er een artikel op Cointelegraph geplaatst waarin duidelijk werd dat er totaal, via portemonnee-adressen, liefdadigheidsinstellingen en hulpverleningsinspanningen van de Oekraïense overheid, $108 miljoen (€97,5 miljoen) aan crypto gedoneerd is. De top drie van ontvangers van dergelijke fondsen waren de officiële Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) portemonnee-adressen van de Oekraïense overheid, en een BTC-donatieadres voor Come Back Alive.

Tevens kondigde Kraken aan dat het meer dan $10 miljoen zou uitkeren aan klanten die vóór 9 maart een account in Oekraïne hadden aangemaakt voor hulpverlening. Ongeacht hun rekeningsaldo zouden Oekraïense klanten van Kraken elk $1.000 in BTC ontvangen tijdens de eerste uitbetaling van het fonds, dat onmiddellijk kan worden opgenomen. De beurs zag ook af van het berekenen van transactiekosten voor opnames tot $1.000.

Fondsen zullen het hele jaar door worden verdeeld, gedeeltelijk om inwoners van Oekraïne de tijd te geven om Kraken’s ’tussentijdse’ know-your-customer-verificatieproces te voltooien. Misschien ironisch genoeg zullen vergoedingen die worden geïnd van in Rusland gevestigde Kraken-accounts het hulppakket gedeeltelijk financieren.

Bored Ape Yacht Club, of ook BAYC, deed kondigde vandaag ook aan dat het mee zou gaan doen aan crypto-inzamelingsacties voor Oekraïne. Na bijna $1 miljoen aan ETH te hebben verzameld, zeiden de ontwikkelaars achter BAYC dat het de bijdrage zou matchen met een eigen ETH-donatie van $1 miljoen.

Andere opmerkelijke bijdragen zijn onder meer Binance’s Oekraïne Emergency Relief Fund, dat sinds de oprichting meer dan $11,3 miljoen in BTC, ETH, Binance Coin (BNB) en Binance USD heeft ontvangen. Bovendien lijkt het erop dat Kuna’s Crypto Fund of Ukraine tijdens de laatste update op 3 maart meer dan $14 miljoen heeft ontvangen in grote altcoins zoals Polkadot (DOT), Tether (USDT), Candle, USDC en DAI.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!