XRP koers

Ripple-CEO: SEC gaat het moeilijk krijgen in haar zaak tegen Ripple

De CEO van het bekende blockchainbedrijf Ripple Labs, Brad Garlinghouse, heeft in een recent interview op Fox Business aangegeven dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het moeilijk gaat krijgen in haar rechtszaak tegen Ripple.

De SEC sleepte Ripple in december 2020 voor de rechter wegens de bewering dat het bedrijf XRP had verkocht als een niet-geregistreerd effect. Deze zaak heeft in zijn looptijd al verschillende grote ontwikkelingen doorgemaakt, echter is het nog niet tot een definitieve uitspraak gekomen.

In het nieuwe interview zei Garlinghouse dat de SEC aanvankelijk geen problemen had met de uitgifte van XRP, maar achteraf van gedachten is veranderd. Hij zei hier het volgende over:

“De ironie daar is alsof we in het kantoor van de SEC waren. Ik ontmoette voorzitter Clayton. Ik had een ontmoeting met commissarissen. Niemand heeft ooit gezegd: ‘Hé, we denken dat XRP een effect is.’ Ze keken achterom en zeiden: ‘Nu denken we dat het allemaal effect is.’ Dat is een hard argument.”

Garlinghouse gaf tevens een update over de stand van de rechtszaak en zei dat er in de nabije toekomst enkele beslissingen van de rechtbank kunnen worden genomen:

“Maandag was de laatste dag van de getuigenissen van deskundigen, deponeringen van deskundigen, enz. De zaak gaat verder. We verwachten eerder vroeger dan later enkele beslissingen van de rechtbank, aangezien het gaat om een ​​aantal [van] beslissingen voor de rechtbank.

Kijk, het gaat langzaam. Ik denk dat Gary Gensler is doorgegaan met het verhaal dat crypto het wilde westen is. Het is niet het wilde westen. Zijn er slechte acteurs? Ja, er zijn slechte acteurs in alle delen.”

De CEO van Ripple ging verder met stellen dat hij een gebrek aan kennis ziet over hoe “crypto echt werkt” afkomstig van regelgevers en functionarissen in Washington. Volgens Garlinghouse zet dit gebrek aan begrip van wetgevers verantwoordelijke bedrijven in de crypto-industrie in het nadeel van anderen. Hij sloot af met:

“Ik denk dat het een slechte dienst bewijst aan verantwoordelijke actoren zoals Ripple die met regeringen werken, met sancties. Alles wat vanuit het oogpunt van sancties wordt afgedwongen via fiat-valuta, alles wat Ripple doet, wordt op exact dezelfde manier door de staat afgedwongen. Er is geen ander gelijk speelveld. En op de een of andere manier hoorde ik senator Warren dingen zeggen die aanvoelden alsof het crypto aan een andere norm hield, bijvoorbeeld in de verwachting van een algemeen verbod op alle cryptovaluta in sommige van deze landen… Nou, je kunt nog steeds PayPal gebruiken. Sommige van die andere dingen kun je nog steeds gebruiken, en ik denk niet dat we ze anders moeten behandelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN