Ethereum gasprijzen op laagste punt in 7 maanden

De netwerkkosten op het Ethereum-netwerk zijn gedaald tot het laagste punt in zeven maanden, na een daling van de ETH-gaskosten. Op 7 maart was de gemiddelde prijs van een transactie op het Ethereum-netwerk 24 gwei, dat ongeveer gelijk is aan $1,26. De prijs was tijdens het weekend nog lager toen de gemiddelde gasprijs daalde tot 19 gwei, dat minder dan $1 is. Zulke lage gasprijze zijn slechts één keer eerder gezien, toen in augustus 2021 de prijzen voor drie maanden in een vergelijkbaar bereik waren, voordat het een steile klim ondernam. Sinds de eerste week van januari zijn de gasprijzen geleidelijk afgenomen en zijn nu ruim 82% lager dan het hoogtepunt in januari.

Vermindering in netwerkcongestie

Een kritiekpunt op de Ethereum-blockchain is dat de netwerkkosten extreem hoog zijn. Dit is vooral het geval als er sprake is van een snelle toename van applicaties en dus transacties. Ondanks dit probleem is Ethereum nog steeds het grootste platform met honderden gedecentraliseerde financiële applicaties en non-fungible tokens. De hype van NFT’s en eerder DeFi was de belangrijkste factor waarom de gasprijzen zijn recordhoogten bereikten. Nu dat de crypto-markt in een periode van consolidatie zit, met een mogelijkheid tot een crypto-winter, is de interesse van beleggers en daarmee ook het transactievolume aan het dalen. Dit heeft geleid tot verminderde congestie als gaskosten op het Ethereum-netwerk.

Ethereum verandert naar proof-of-stake (PoS)

In de zomer van 2022 zal het Ethereum-netwerk de overstap maken van het proof-of-work mechanisme naar proof-of-stake, dat bevestigd is door Vitalik Buterin. Deze overgang zal positief zijn voor de schaalbaarheid van het netwerk, waardoor de transactietijden en transactiekosten worden verkort. Ondanks de huidige waardedaling die wordt ervaren, is Ethereum nog steeds het grootste netwerk in termen van de totale waarde die op zijn blockchain is vergrendeld. Momenteel heeft de Ethereum-blockchain bijna $15 miljard aan waarde opgesloten zitten in de keten, dat ruim 55% is van de total value locked (TVL) op alle blockchains.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!