Binance.Charity

Binance doneert $2,5 miljoen om Oekraïense kinderen te helpen

Vanwege de voortdurende oorlog in Oekraïne heeft Binance zojuist gedoneerd om de kinderen in het land te helpen. Hiermee sluit de exchange zich aan bij een groeiende golf van individuen en bedrijven binnen het crypto-ecosysteem die geld geven en een standpunt innemen voor de strijd van Oekraïne. De non-profit liefdadigheidstak van Binance, Binance Charity kondigde onlangs een crypto-donatie van $2,5 miljoen aan UNICEF aan. Met het geld worden de kosten van de organisatie gedekt, waardoor UNICEF de Oekraïnse kinderen en gezinnen kan ondersteunen die door de oorlog zijn getroffen.

UNICEF en Binance bundelen de krachten

UNICEF bedankte Binance in een officiële verklaring voor de bijdrage en verzekerde dat het gedoneerde geld op het juiste moment gekomen is. De escalatie van het conflict treft de bevolking namelijk diepgaand. De bevolking die in het noorden van Oekraïne woont hebben hun leven beïnvloed zien worden vanwege de aanvallen op verschillende infrastructuurpunten. Ondanks de oproepen van de Oekraïnse president om aan te sluiten bij de militie en de beperkingen op de regionale geldstroom hebben ook niet bijgedragen aan het verbeteren van de situatie voor de inwoners.

De inspanningen zijn van UNICEF zijn gericht op het bieden van water, onderwijs en bescherming aan kinderen; bevordering van gezondheids- en hygiëne-bijstand aan gemeenschappen; samenwerken met de regionale overheden van Oekraïne om hun programma’s voor gemeenschapsondersteuning te ondersteunen; en het ondersteunen van mobiele teams die kinderbeschermingsdiensten aanbieden.

De CEO van Binance, Chanpeng Zhao, deelde daarnaast zijn bereidheid op financiële hulp te blijven bieden aan initiatieven in samenwerking met UNICEF. Hij zei het volgende:

“We zijn dankbaar voor onze voortdurende samenwerking met UNICEF, die met de steun van de Binance-gemeenschap noodhulp biedt om een deel van het lijden waarmee deze kinderen en hun families worden geconfronteerd, te verlichten.”

De eerste crypto-oorlog

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft flinke repercussie gehad binnen de crypto-ruimte en wordt nu zelfs de eerst crypto-oorlog genoemd. Oekraïne begon door donaties in Bitcoin, Ethereum en stablecoins te accepteren om et oorlogsbudget te verhogen. Snel werd de acceptatie opgeschroefd door ook andere altcoins te accepteren, wat resulteerde in miljoenen dollars aan fondsen. 15 miljoen dollar is hiervan al uitgegeven aan militair materieel. Informatie over de uitgaven voor humanitair werk is niet bekend. Aan de andere kant werd er gespeculeerd hoe Rusland zich tot cryptocurrencies kon wenden om onder de sancties uit te komen.

Een officiële aankondiging ontbreekt nog, maar de CEO van Binance heeft verzekerd dat het bijna onmogelijk is geworden voor Rusland om cryptocurrencies effectief te gebruiken o de economie staande te houden. Hij gaf het volgende aan:

“De waarheid is dat crypto te klein is voor Rusland. Als we vandaag naar de crypto-adoptie kijken, is er waarschijnlijk ongeveer 3% van de wereldbevolking met een soort crypto-blootstelling (d.w.z. het bezitten van wat crypto). Daarvan hebben de meesten slechts een klein percentage van hun vermogen in crypto. Gemiddeld minder dan 10%. Er is dus waarschijnlijk slechts minder dan 0,3% van het wereldwijde vermogen in crypto vandaag. Dit percentage geldt ook voor Rusland.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN