primebit-leverage

$176 miljoen aan shortposities geliquideerd

Uit gegevens van Coinglass blijkt dat een toenemend aantal shortposities ongedaan werden toen Bitcoin naar $44.000 sprong. Door de groeiende acceptatie van de cryptocurrency in Rusland en Oekraïne als gevolg van het conflict, werd de gehele markt omhoog gedreven.

Komt er een short squeeze aan?

Uit gegevens van Coinglass blijkt dat in de afgelopen 24 uur ongeveer $68 miljoen shortposities werden geliquideerd. Het sentiment ten opzichte van crypto verbeterde de afgelopen week toen westerse sancties en verstoringen in oorlogstijd de acceptatie in Oekraïne en Rusland stimuleerden. In de afgelopen 24 vormden longposities 54% van de totale positionering op Bitcoin. De algehele crypto-markt had een positionering van 50/50 aan longs en shorts. De longposities zijn deze week echter wel aan het opbouwen.

Ten opzichte van vorige week steeg Bitcoin ongeveer 12%, terwijl de S&P 500 slechts een waarde van 1,9% heeft toegevoegd in dezelfde periode. De grens van $2 miljard in totale marktkapitalisatie werd ook overschreden. Tegelijkertijd is de fear and greed-index verbeterd tot neutraal.

$176 miljoen geliquideerd

Ethereum (ETH) sprong bijna naar $3.000, terwijl er daar bijna $43 miljoen short werden geliquideerd in de afgelopen 24 uur. Ook shortposities op LUNA en SOL werden weggevaagd. In zijn totaliteit zijn er $176 miljoen in shortposities geliquideerd. De grootste liquidatieorder vond plaats op Okex en was een btc-tether swap ter waarde van $8 miljoen. Okex had ook de hoogste concentratie shortposities onder de grote crypto-exchanges, met ongeveer 53%.

De laatste rally heeft ook hernieuwde speculatie aangewakkerd over de potentiële rol van Bitcoin als een veilige haven. Tijdens het begin van de Russische invasie faalde de munt toen het naar beneden ging net als de aandelenmarkten. Vorige week vond het een bodem en nu racete het zelfs voorbij aan goud, dat het traditioneel goed doet tijdens crisisperioden. Alex Krüger zei op Twitter het volgende:

“Shorts RIP. Deze keer is er het meest definitief een groot veilige havenbod achter bitcoin. Dit is niet zomaar een short squeeze.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN