Huobi Co-Founder: Geen Bitcoin bull run tot eind 2024

De mede-oprichter van Huobi heeft een enigszins bearish voorspelling gedaan voor Bitcoin (BTC) en de rest van de crypto markt.

Huobi mede-oprichter Du Jun gelooft niet dat er een nieuwe crypto bull market zal plaatsvinden tot het einde van 2024 of begin 2025.

In een gesprek met CNBC in het weekend, zei hij dat te oordelen naar marktcycli uit het verleden, een nieuwe bull market er wellicht pas over drie jaar zal zijn. Hij zei dat “we nu in het beginstadium van een bearmarkt zitten,” voordat hij eraan toevoegde:

“Als we deze cyclus volgen, zullen we pas eind 2024 tot begin 2025 de volgende bullmarkt voor bitcoin kunnen verwelkomen.”

Alles over de Bitcoin halvering


Jun is van mening dat Bitcoin-marktcycli allemaal nauw verbonden zijn met halveringsgebeurtenissen. In het jaar dat volgt op de Bitcoin-halvering in eerdere cycli zijn de prijzen in een nieuwe bull-run beland. De volgende halvering staat momenteel gepland voor 4 mei 2024, over 803 dagen. Dus als de geschiedenis rijmt, zou eind 2024 wel eens weer de starttijd kunnen zijn voor cryptomarkten.

De halvering van de blokbeloningen voor miners zal deze verlagen van de huidige 6,25 BTC naar 3,125 BTC per blok. Er was weinig marktactiviteit na de vorige halvering, die plaatsvond in mei 2020, tot oktober en november van datzelfde jaar. Tegen midden december was de vorige all-time high overtroffen.

De huidige marktcyclus verschilt echter van de vorige, omdat er meer invloedrijke factoren zijn, en er nu institutionele beleggers bij betrokken zijn en producten op de beurs worden verhandeld. Jun getuigde dat voorspellingen niet meer zo gemakkelijk te maken zijn:

“Het is echt moeilijk om precies te voorspellen omdat er zoveel andere factoren zijn die de markt ook kunnen beïnvloeden – zoals geopolitieke kwesties waaronder oorlog, of recente Covid…”


Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft het ook over bearmarkten gehad en zei dat veel ontwikkelaars zelfs een nieuwe cryptowinter zouden verwelkomen. Zijn opmerkingen kwamen op het ETH Denver-evenement, dat op 20 februari werd afgerond. Hij verklaarde:

“De mensen die diep in crypto zitten, en vooral dingen bouwen, veel van hen verwelkomen een bear market.”

Cryptomarkten op de terugtocht


Cryptomarkten zijn momenteel ongeveer 38% gedaald vanaf hun piek medio november, en ze kunnen nog veel verder dalen als eerdere bearmarkten iets zijn om door te gaan. De Bitcoin ‘fear and greed’ Index gaf nog steeds ‘extreme angst’ aan met een waarde van 25.

Op het moment van schrijven handelden de meeste grote crypto-tokens hoger dan gisteren, en de totale kapitalisatie was ongeveer $1,87 biljoen, volgens CoinGecko.