RBI cryptocurrency

RBI-vicegouverneur roept op tot een verbod op crypto

T. Rabi Sankar, de vicegouverneur van de Reserve Bank of India, heeft op 14 februari opgeroepen tot een volledig verbod op cryptocurrencies voor zijn collega-bankiers. Deze verklaring kwam enkele dagen nadat de Begroting van de Unie heeft voorgesteld om cryptocurrencies te belasten. Dit was een aanleiding tot bezorgdheid onder financiële experts.

In een toespraak van Sankar trok hij het verband tussen Ponzi-schema’s en cryptocurrencies, waarna hij aangaf dat een verbod de meest aan te raden keuze is voor de Indiase regering. Hij merkte op dat het geven van cryptocurrencies een destabiliserend effect heeft op de monetaire en fiscale stabiliteit van een land. Zeker in een land waar fiat-geld heerst. Hij zei ook dat het reguleren van crypto ertoe zou leiden dat het een investeringsactivum zou worden, waardoor de waarde van de Rupee zou worden weggevaagd. Sankar stelde:

“In tegenstelling tot de waarde van Rupee, die wordt verankerd door monetair beleid en zijn status als wettig betaalmiddel, berust de waarde van crypto-activa uitsluitend op de verwachting dat anderen ze ook zullen waarderen en gebruiken.”

Sankar benadrukte dat het reguleren van cryptocurrencies het gebruik ervan zou aanmoedigen binnen de door de overheid gelegde basis. Hij is er echter van bewust dat veel grote spelers binnen de crypto het gebruik ervan nog steeds zullen ondersteunen, ondanks het opleggen van een verbod op crypto. Hij trok hierbij de paralel met drugshandel waar nog steed sprake van is ondanks een verbod.

India is een van de landen waar blockchain-bedrijven en wetgevers een voortdurend debat hebben over cryptocurrency-regelgeving. In de tussentijd bevindt het besluit om het gebruik van cryptocurrency te legaliseren of te verbieden zich nog steeds in een staat van langdurige regelgevende limbo.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN