Libra Europa

Hongarije wilt een Europees verbod op Cryptocurrency

De centrale bank van Hongarije wil dat Europa het minen en verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) volledig verbiedt. Dit is een verrassende verklaring van de gouverneur van de Centrale Bank van Hongarije, György Matolcsy, vooral gezien de punten die hij in de verklaring maakte.

EU moet China inhalen


De persverklaring maakte duidelijk dat Matolcsy het zogenaamde dekenverbod steunt, dat het verbieden van alle cryptocurrencies inhoudt. China heeft dit eerder gedaan. Hij zei:

“Het is duidelijk dat cryptocurrencies illegale activiteiten kunnen ondersteunen en de neiging hebben om financiële piramides te bouwen.”


Het Piramide-argument is echter vele malen ontkracht en Matolcsy lijkt ook te zijn vergeten dat cryptocurrencies werken op transparante, openbare en gedecentraliseerde blockchains. Dit betekent dat transacties zeer eenvoudig te volgen zijn. Mede hierdoor hebben de autoriteiten in de meeste gevallen een duidelijk beeld van waar het geld wordt witgewassen.


Zal Rusland ook Bitcoin verbieden?


Opvallend genoeg haalt Matolcsy ook uitspraken van de Russische centrale bank aan. “De Centrale Bank van Rusland stelt een verbod op cryptohandel en mining voor”, zei de gouverneur. Het deed het eerst. Maar de Hongaarse centrale bankier vergat te vermelden dat Rusland uiteindelijk de andere kant op is gegaan.

Kort daarna zei het Russische ministerie van Financiën namelijk dat het land cryptocurrencies moet reguleren, niet verbieden. De Russische president Vladimir Poetin heeft erop gewezen dat zijn land een voordeel heeft ten opzichte van de rest van de wereld op het gebied van cryptomining, een mogelijk teken dat hij dit als een strategisch voordeel ziet. Daarnaast wil Rusland cryptocurrencies reguleren als valuta.

Helaas staat de Hongaarse Centrale Bank niet volledig alleen in de EU. Eerder stelde Erik Thedéen, vice-president van de European Securities and Markets Authority (ESMA), een verbod op cryptomining voor. Of het gaat gebeuren, valt nog te bezien. Velen geloven dat Bitcoin te groot is om het effectief te verbieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN