Ubisoft blockchain

Bandai Namco investeert 130 miljoen dollar in het bouwen van een eigen IP Metaverse

Bandai Namco, een bedrijf dat games ontwikkelt en publiceert, heeft aangekondigd zijn eigen metaverse te willen creëren om de betrokkenheid van fans bij het merk te vergroten. De strategie werd aangekondigd tijdens de onthulling van zijn nieuwe middellangetermijnplan, dat de roadmap van het bedrijf voor de komende drie jaar schetst. Het bedrijf verwacht 15 miljard yen (130 miljoen dollar) uit te geven aan dit project.

Bandai Namco wil betrokkenheid vergroten met Metaverse-project

Bandai Namco, een van de toonaangevende Japanse bedrijven op het gebied van gameontwikkeling en -publicatie, gaat een eigen metaverse creëren. Het bedrijf kondigde het besluit aan in een document waarin zijn middellangetermijnplan wordt uiteengezet, waarin de strategie wordt beschreven die het bedrijf van april 2022 tot maart 2025 zal volgen. In het document, uitgegeven op 8 februari, legt het bedrijf uit dat deze nieuwe metaverse deel zal uitmaken van zijn “IP Axis”-strategie, om de betrokkenheid van fans bij zijn franchises te stimuleren. Het plan stelt:

“In deze IP metaverse, anticiperen we op virtuele ruimtes die klanten in staat zullen stellen om te genieten van een breed scala aan entertainment op een IP-as, evenals kaders die gebruik maken van Bandai Namco’s onderscheidende sterke punten om fysieke producten en locaties te laten samensmelten met digitale elementen.”

Bandai Namco heeft aangekondigd hiervoor 15 miljard yen (130 miljoen dollar) te zullen uitgeven aan het opzetten van de gegevensbasis en de ontwikkeling van de inhoud voor deze metaverse van intellectueel eigendom (IP).

Metaverse als bedrijfsstrategie


Bandai Namco noemt deze metaverse pivot een zeer belangrijk onderdeel van de toekomst van het bedrijf en noemt het metaverse concept als een van de belangrijkste strategieën van zijn digitale bedrijfsplan. Andere Japanse bedrijven op dit gebied zijn ook begonnen met het introduceren van nieuwe concepten, waaronder token-economieën en door gebruikers gegenereerde inhoud als onderdeel van hun middellange- en langetermijnstrategieën.

Dit is het geval met Square Enix, ontwikkelaars van de Final Fantasy-, Dragon Quest- en Kingdom Hearts-reeksen, dat heeft verklaard dat het zich zal richten op blockchain-gebaseerde content en tokenized economies, naast de content die het bedrijf normaal gesproken produceert. Square Enix president Yosuke Matsuda sprak onlangs over het belang van deze nieuwe technologieën, en ook hoe de nieuwe werelden in staat zullen zijn om gebruikers die content genereren op een eerlijkere manier te belonen dan nu wordt gedaan.

Krafton, een ander gamebedrijf, kondigde deze maand aan dat het gaat experimenteren met metaverse- en NFT-projecten, en onthulde investeringen in bedrijven die het in staat zullen stellen een metaverse-project te ontwikkelen op basis van zijn intellectuele eigendom PUBG.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN