Forbes

Binance investeert $200 miljoen in Forbes, maar waarom?

Forbes, het iconische merk voor bedrijfsinformatie, en Magnum Opus Acquisition Limited, een beursgenoteerd overnamebedrijf voor speciale doeleinden, hebben gisteren een strategische investering van $200 miljoen aangekondigd van Binance, een van ‘s werelds grootste aanbieders van cryptocurrency en blockchain-infrastructuur.

Forbes wil naar de beurs

Forbes en Magnum Opus kondigden eerder plannen aan om een ​​bedrijfscombinatie na te streven, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 zal worden afgerond, waardoor Forbes een beursgenoteerd bedrijf zou worden op de New York Stock Exchange dat handelt onder het tickersymbool “FRBS”. Door naar de beurs te gaan, kan Forbes verder profiteren van zijn succesvolle digitale transformatie, met behulp van technologie en datagestuurde inzichten om een ​​meer betrokken publiek te creëren en de bijbehorende hoogwaardige en terugkerende inkomstenstromen.

De strategische investering van Binance zal plaatsvinden door Binance’s aanname van abonnementsovereenkomsten die $200 miljoen aan toezeggingen vertegenwoordigen in de $400 miljoen particuliere investering in openbare aandelen (“PIPE”), die eerder werd aangekondigd samen met het voornemen van Forbes om naar de beurs te gaan via een bedrijfscombinatie met Magnum Opus. Nu Binance bestaande PIPE-verplichtingen op zich neemt, zal de totale omvang van de PIPE $400 miljoen blijven, en de investering van Binance zal in wezen dezelfde voorwaarden zijn als die van de bestaande PIPE-investeerders.

Per Forbes chief executive officer Mike Federle, zal de strategische investering – die Binance één van de twee grootste eigenaren van Forbes maakt – de digitale uitgever helpen om “ervaring, netwerk en middelen te krijgen van ‘s werelds toonaangevende crypto-beurs en één van ‘s werelds meest succesvolle blockchainvernieuwers.” Federle voegde toe:

“Forbes zet zich in om de complexiteit te ontrafelen en nuttige informatie te verstrekken over blockchain-technologieën en alle opkomende digitale activa.”

Als onderdeel van de deal, die naar verwachting in het eerste kwartaal zal worden afgerond, zullen Binance’s Chief Communications Officer, Patrick Hillmann, en het hoofd van Binance Labs, Bill Chin, deel gaan uitmaken van het Forbes-bestuur.

Waarom deze zet vanuit Binance?

Als toonaangevende cryptocurrency-beurs is Binance enthousiast bezig geweest met het promoten van kennis over Bitcoin en blockchain-technologie. Niet zo lang geleden verwierf Binance de meest populaire crypto-gegevensaggregator CoinMarketCap voor $400 miljoen, dat naast analytics ook relevant crypto nieuws biedt.

Binance CEO Changpeng Zhao heeft in de recente aankondiging de noodzaak benadrukt van het ondersteunen van media binnen de cryptosector, wat in overeenstemming is met het doel van de beurs om het begrip van de consument en de acceptatie van cryptocurrency te vergroten. Hij gaf het volgende aan:

“Terwijl Web 3- en blockchain-technologieën vooruitgaan en de cryptomarkt volwassen wordt, weten we dat media een essentieel element is om wijdverbreid begrip en voorlichting van de consument op te bouwen. We kijken ernaar uit om de digitale initiatieven van Forbes te versterken, terwijl ze evolueren naar een platform voor investeringsinzichten van het volgende niveau.”

Het is vermeldenswaard dat Binance in november 2020 een rechtszaak wegens laster had aangespannen tegen Forbes en twee van zijn journalisten over het zogenaamde “Tai Chi” -artikel, dat beweerde Binance’s ontduikingstactieken van regelgeving te onthullen. Binance heeft de aanklacht begin vorig jaar echter vrijwillig laten vallen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN