Bitcoin koers eindelijk weer boven $40.000, maar wat nu?

Zoals jullie vast wel hebben meegekregen, is de Bitcoin koers vandaag eindelijk weer voor het eerst sinds 20 januari boven de $40.0000 gestegen. Op het moment van schrijven staat de koers van de koningsmunt op ongeveer $40.365. Nu is echter de grote vraag of de munt de belangrijke psychologische grens van $40k vast weet te houden.

De prijsactie van vandaag lijkt voort te bouwen op positieve winsten die eerder deze week werden gerapporteerd, die volgden op een periode van turbulentie in zowel de cryptomarkt als de bredere aandelenmarkt wereldwijd. De totale markt voor cryptocurrency is er echter in geslaagd een aanzienlijk deel van zijn kapitalisatie terug te winnen. Buiten vandaag zagen we echter een serieuze correlatie tussen Wall Street en crypto, maar kan dit tot stilstand komen?

De prijs van Bitcoin herstelde zich in de afgelopen zeven dagen met meer dan 8%, maar laten we het opsplitsen. Vorige week om deze tijd zag het er behoorlijk deprimerend uit en BTC brak maandag niet uit en dook weer omlaag. Het steeg de volgende dagen naar $39k, maar dit werd ook gestopt door de bears, die de prijs opnieuw onder $37k duwden.

Dit alles veranderde vandaag in een definitieve en even plotselinge opwaartse beweging. In minder dan 24 uur steeg BTC met meer dan 10% en handelt op het moment van schrijven boven $40k. Het sentiment is verschoven van licht deprimerend naar extatisch, en het is interessant om te zien of dit een fake-out is of een echte doorbraak vanuit de recente neerwaartse trend. Als we Michaël van de Poppe moeten geloven, moeten we nog steeds erg voorzichtig zijn, aangezien het er verdacht uitziet. Hij tweette het volgende:

Ik krijg een beetje het gevoel dat de markt iedereen hier in de val lokt.

– Shorts worden in het weekend geliquideerd.
– Mensen verlangen enorm naar de neerwaartse trend op Bitcoin.
– Altcoins dalen in BTC-paar.

Ik zou deze zet helemaal niet kopen onder de $41K.”

De stijging komt te midden van een opmerkelijke correlatie met de wereldwijde markten, maar het is ook vermeldenswaard dat het vandaag schijnbaar tot stilstand kwam. De prijs van Bitcoin steeg enorm, terwijl wereldwijde indices zoals NASDAQ en de S&P 500 in het rood openden. Het is interessant om in de gaten te houden hoe deze correlatie zich de komende dagen/weken gaat ontwikkelen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!