Litecoin

Litecoin kondigt eindelijk langverwachte upgrade aan

Het ontwikkelaarsbedrijf achter de bekende cryptocurrency Litecoin (LTC), de Litecoin Foundation, heeft eindelijk de langverwachte privacy- en beveiligingsverhogende update aangekondigd, ook bekend als de Mimblewimble Extension Block (MWEB) -upgrade.

Het bedrijf gaf aan dat de upgrade eindelijk een Release Candidate is geworden, na jarenlang te zijn ontwikkeld, getest, beoordeeld en gecontroleerd. Tevens werd duidelijk dat de MWEB-upgrade wordt gebundeld met de Taproot-upgrade en uitgebracht als onderdeel van Litecoin Core 0.21.2. Taproot is een update om de privacy en efficiëntie van het netwerk te verbeteren.

Volgens de maker van Litecoin en de directeur van de Litecoin Foundation, Charlie Lee, gaat de upgrade live zodra de activeringsdrempel is bereikt. Hij gaf het volgende aan op Twitter:

“Merk op dat hoewel MWEB is uitgebracht, het niet meteen klaar is voor gebruik. We gebruiken Bitcoin Improvement Proposal 8 met een activeringsdrempel van 75% en een tijdslimiet van één jaar. Dus miners moeten updaten naar de nieuwe release en signaleren voor activering.”

Volgens de Litecoin Foundation zal de upgrade een probleem oplossen dat veel voorkomt bij Litecoin en andere blockchains, waarbij de “bedragen die tussen portefeuilles worden verzonden, openbaar worden weergegeven, zodat iedereen kan zien hoeveel er wordt verzonden, ontvangen en vastgehouden; waardoor de ‘privacy’ van de gebruikers onmogelijk te beschermen is.” Volgens de Litecoin-ontwikkelaar is de privacyverhogende MWEB-upgrade echter optioneel voor gebruikers:

“Tot nu toe ontbrak het bij cryptocurrency aan deze basisprivacymaatregelen die worden geboden door traditionele banksystemen – die individuen voor het grootste deel privacy bieden met betrekking tot hun financiën – maar dat verandert allemaal met de MWEB-upgrade van Litecoin.

Gebruikers hebben dit niveau van ‘privacy’ mogelijk niet nodig voor alle Litecoin-transacties, daarom is het gebruik van MWEB optioneel, waardoor gebruikers naar eigen goeddunken kunnen ‘opt-in’, op basis van hun behoeften.”

Mimblewimble bestaat uit verschillende technologieën waaronder het mixen van munten en een techniek om de transactiebedragen te verbergen, terwijl Extension Blocks optionaliteit bieden en kunnen worden gezien als een aangrenzende keten of een “parallelle snelweg” waarmee gebruikers MWEB of de belangrijkste Litecoin-keten kunnen kiezen en vice versa.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN