cryptoregulatie

Mexicaanse senator voorstander van Bitcoin als betaalmiddel

Indira Kempis Martínez, een Mexicaanse senator, is al meer dan een jaar voorstander van Bitcoin (BTC). Martínez bezocht in januari El Salvador en overwoog de mogelijkheid om Bitcoin ook in Mexico te installeren als wettig betaalmiddel. In oktober vorig jaar feliciteerde zij El Salvador met de beslissing om Bitcoin een nationale valuta te maken, die even geldig is als de Dollar. De president van Mexico, Andrés Manuel López Obrador, verklaarde dat zoiets in Mexico niet zou gaan gebeuren. Martínez is het hier openlijk mee oneens. De Mexicaanse senator gaf het volgende in een tweet aan:

“Het aannemen van #Bitcoin als legale valuta is een kans voor nationale groei.”

Martínez stond bij de deur van een Bitcoin-exchange waarbij zij het volgende bijschrift gaf:

“Wetten zijn de laatsten die de werkelijkheid te weten komen. De toekomst reikt uit en haalt in. Ik heb bewijs en ik twijfel niet.”

De senator zag El Salvador als een uitstekend voorbeeld en prees de acties van het land. Ze bedankte ook de regering van president Bukele voor het ‘openen van de deur en het delen van een visie’:

In de politiek is er iets dat ertoe doet en niet wordt gewaardeerd: de VISIE van een landen-project op nieuwe uitdagingen waarbij beslissingen plaatsvinden op het hoogtepunt van de omstandigheden. Dank aan de regering van president @nayibbukele voor het openen van de deuren voor mij en het delen van uw visie. #Bitcoin

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN