Meta voegt zich bij Crypto Open Patent Alliance (COPA)

Het is bekend geworden dat Meta, voorheen bekend als Facebook, lid is geworden van het bestuur van een non-profitgemeenschap die zich richt op het open source maken van digitale activa, namelijk Crypto Open Patent Alliance (COPA), die werkt aan het samenstellen van een pool van cryptopatenten die alle leden kunnen gebruiken om innovatie aan te moedigen.

Via COPA beloofde Meta haar kerncryptocurrency-patenten niet af te dwingen tegen een persoon of bedrijf, behalve om “defensieve redenen”. Dit maakt zijn patenten effectief vrij beschikbaar voor iedereen om te gebruiken, welke patenten omvatten van Meta’s technologie die de creatie, mining, opslag, verzending, afwikkeling, integriteit of beveiliging van cryptocurrencies omvatten.

De non-profitgemeenschap is opgericht door Block, voorheen Square, Inc., en bestaat uit meer dan 30 leden, waaronder MicroStrategy, Kraken, Coinbase, Uniswap, Chaincode Labs en OKCoin.

Meta-vertegenwoordiger Shayne O’Reilly, die de licentie- en transactiegroep van het bedrijf beheert, zal zich voegen bij bestuursleden van Block en Coinbase. Het is niet bekend wie de vertegenwoordiger van beide bedrijven is. Er werd echter wel duidelijk dat het bestuur zal bestaan uit negen leden: drie leden van cryptobedrijven en zes leden van andere bedrijven.

COPA is een sectoroverschrijdende inspanning met als missie het verenigen van grote technologiebedrijven zoals Meta, met financiële dienstverleners, overheidsinstanties, crypto-native bedrijven en anderen om crypto-innovatie te beschermen.

Zo werkt het: leden bundelen hun cryptopatenten om te vormen wat de organisatie een ‘gedeelde octrooibibliotheek’ noemt. Elk lid is dan vrij om de technologie achter een octrooi te gebruiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!